Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2005-27

RK-18-2005-27.doc  RK-18-2005-27pr1.doc
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-18-2005-27
NázevStavební záměr "Dětský domov Telč - vestavba podkroví", návrh na provedení rozpočtového opatření
Zpracoval H. Javůrková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuOdbor majetkový postupně zrealizoval několik stavebních akcí v objektu Dětského domova v Telči. Smyslem a cílem akcí je vytvořit odpovídající podmínky pro činnost tohoto zařízení a odstranit nevyhovující stavebně technický stav objektu. Jednalo se o
- rekonstrukce kotelny (změna vytápění z koksu na plyn)
- oprava hydroizolací
- oprava stávajícího venkovního hřiště s položením nového povrchu
- oprava sociálního zařízení pro jednu rodinnou skupinu
- vybudování sušárny prádla v půdním prostoru
Kapacita dětského domova je 24 dětí. Na základě zákona 109/2002 Sb. o výkonu ústavní výchovy nebo ochranné výchovy ve školských zařízeních a o preventivně výchovné péči ve školských zařízeních a o změněn dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů jsou děti rozděleny do třech skupin po 8 dětech. Dvě rodinné skupiny jsou umístěny ve vyhovujících prostorných podmínkách. Třetí skupina využívá jako jeden pokoj k bydlení nově vybudovanou sušárnu prádla v podkroví objektu. Pro tuto skupinu chybí obývací místnost a sociální zařízení.
V letošním roce je připravena další akce rekonstrukce ZTI. Akce je kryta finančními prostředky ve výši 1 mil. Kč z rozpočtu kraje Vysočina pro rok 2005 a je uvedena v příloze M1 rozpočtu. Při zpracovávání dokumentace na tuto zakázku bylo již uvažováno o vybudování dvou pokojů včetně sociálního zařízení v půdních prostorách a z tohoto důvodu byla plánovaná rekonstrukce pro letošní rok omezena na nezbytně nutné úpravy. Náklady na rekonstrukci ZTI dle smlouvy o dílo jsou 218.243,- Kč. Částka 500 tis Kč bude v rámci rozpočtového opatření použita na jinou akci v rámci oprav ve školství. Zbývající část by mohla být použita na zpracování projektové dokumentace v letošním roce na vestavbu podkroví.
Návrh řešení V materiálu RK-18-2005-27 př. 1 je předkládán radě kraje k projednání stavební záměr - "Dětský domov Telč - vestavba podkroví". V případě schválení Stavebního záměru OM navrhuje zajistit v letošním roce vypracování realizační projektové pro stavební povolení v rozsahu vycházejícího z předloženého stavebního záměru. V letošním roce by byla dále stavba projednána s dotčenými orgány státní správy a zajištěno vydání stavebního povolení.
Návrh usnesení předpokládá schválit stavební záměr na vestavbu dvou pokojů a rozpočtového opatření k zajištění finančního krytí zpracování projektové dokumentace.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.
Stanovisko odboru školství, mládeže a sportu je uvedeno ve stavebním záměru, části zdůvodnění akce.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměr na akci "Dětský domov Telč - vestavba podkroví" dle materiálu
RK-18-2005-27 př. 1;
* zařazení této akce "Dětský domov Telč - vestavba podkroví" do přílohy rozpočtu M1 rozepisující položku Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství, která je součástí kapitoly Nemovitý majetek;
* provedení rozpočtového opatření na kapitole Nemovitý majetek v rámci položky Technická zhodnocení a vyjmenované opravy ve školství - zvýšení rozpočtu akce "Dětský domov Telč - vestavba podkroví" (§ 4322 Ústavy péče pro mládež) o částku 120 tis. Kč snížením rozpočtu akce "Dětský domov Telč - rekonstrukce ZTI" (§ 4322 Ústavy péče pro mládež) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz