Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2017-15

RK-11-2017-15.doc  RK-11-2017-15pr01.doc  RK-11-2017-15pr02.doc
Číslo materiálu15
Číslo jednacíRK-11-2017-15
NázevStanovení pravidel pro hmotnou zainteresovanost ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace
Zpracoval5 Stanovení pravidel pro hmotnou zainteresovanost ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace pro: jednání rady kraje č. 11/2017 dne 21. 3. 2017 zpracovali: S. Juránek, J. Dočkalová
Předkládá H. Strnadová, I. Hanáková Kosourová
Počet příloh
Popis problémuTento materiál řeší stanovení pravidel hmotné zainteresovanosti ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace (dále jen KSÚSV ), a to formou předem stanovených cílových úkolů s oznámením hodnotitelných ukazatelů a s vazbou na stanovení cílové odměny v souladu s § 134a zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů.
Návrh řešení Z důvodu zvýšení motivace ředitele, systematického řízení rozvoje organizace prostřednictvím nástrojů personálního řízení využívaných v krátkodobém (opakovaném ročním) horizontu, zvýraznění zásluhovosti při poskytování odměn a podpory nároku na poskytnutí odměny při splnění předem vypsaných kritérií a ukazatelů předkládá odbor dopravy a silničního hospodářství a oddělení řízení lidských zdrojů radě kraje návrh na stanovení cílových úkolů ředitele KSÚSV pro rok 2017.
Systém je založen na hodnocení obecných ukazatelů (provádění údržby v termínech stanovených zřizovatelem, realizace akcí přílohy D1A a D1B Rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2017, realizace akcí z fondu SFDI v roce 2017) a sankčních ukazatelů (stížnosti na činnost organizace, nepředložení podkladů pro stanovení rozpočtu, komunikaci a dodržování pokynů zřizovatele a kontrola účelného vynakládání svěřených finančních prostředků) dle materiálu RK-11-2017-15, př. 1. Předem dané ukazatele mají přispět ke zvýšení motivace a osobní zainteresovanosti ředitele na efektivním hospodaření organizace a plnění vybraných úkolů ve stanovených termínech.
Dále je řediteli KSÚSV stanoven osobní cíl (úkol) Provedení výběrového řízení na akce dle schváleného plánu investic pro rok 2017 , s termínem splnění do 30. 11. 2017.
Poskytnutí odměny za splnění stanovených ukazatelů a za splnění osobního úkolu je podmíněno dosažením kladného hospodářského výsledku hospodaření.
Hodnocení plnění předem daných ukazatelů a splnění osobního úkolu ředitele KSÚSV bude provedeno odborem dopravy a silničního hospodářství po uzavření a vypořádání účetního období roku 2017, nejpozději do 30. 6. 2018. Projednáno bude s resortním radním.
V závislosti na plnění uvedených ukazatelů bude radě kraje odborem dopravy a silničního hospodářství a oddělením řízení lidských zdrojů navrženo stanovení odměny řediteli KSÚSV. Poskytnutí odměny není vázáno na rozpočtové opatření, odměna bude hrazena z provozního příspěvku organizace.
Při ukončení výkonu činnosti na vedoucím pracovním místě ředitelky/ředitele před uplynutím hodnoceného období, odměna nenáleží. V případě zjištění závažných nedostatků na základě výsledků správních a soudních řízení nebo veřejnosprávních a jiných kontrol, může rada kraje rozhodnout o snížení či zamítnutí odměny. Rovněž v případě opakovaných nedostatků u individuálně zadaného úkolů a problémů v komunikaci bude radě kraje doporučeno odměnu snížit nebo zamítnout.
StanoviskaOddělení právní a krajského živnostenského úřadu nemá k návrhu usnesení připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
systém odměňování ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace na rok 2017 dle materiálu RK-11-2017-15, př. 1;
ukládá
odboru dopravy a silničního hospodářství a oddělení řízení lidských zdrojů seznámit ředitele Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace, s cílovými úkoly a ukazateli pro stanovení odměn dle materiálu RK-11-2017-15, př. 1.
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství, oddělení řízení lidských zdrojů
Termín 31. 3. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz