Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2005-19

RK-18-2005-19.doc
Číslo materiálu19
Číslo jednacíRK-18-2005-19
NázevHavárie obvodové zdi hospodářského stavení v k. ú. Hrdá Ves, obec Vír
Zpracoval F. Munduch
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuDne 29. 3. 2005 oznámila paní Žofie Bednaříkové, majitelka objektu sousedícího se silnicí II/388 v k. ú. Hrdá Ves v obci Vír poškození zdi hospodářského objektu a opěrné zdi v délce cca 35 m. Na základě oznámení bylo svoláno místní šetření za účasti pracovníka odboru majetkového, SÚS Žďár nad Sázavou a vlastníka poškozené nemovitosti. Dle závěrů jednání všech zúčastněných je stav havarijní, hrozí nebezpečí sesuvu silničního tělesa a proto je nutno neprodleně provést rekonstrukci opěrné zdi. S problémem byl seznámen na odbor dopravy a silničního hospodářství a po projednání na poradě odboru za přítomnosti Václava Kodeta bylo doporučeno odstranění této havárie.
Návrh řešení K zajištění odstranění havárie OM navrhuje zadat vypracování jednoduché projektové dokumentace na zabezpečení tělesa silnice II/388. Podle prověření způsobu řešení a finanční náročnosti by byl předložen radě kraje následně návrh na zajištění realizace akce.
Návrh usnesení předpokládá schválit zařazení předmětné akce do přílohy M4 rozpočtu kraje a rozpočtové opatření k zajištění finančního krytí zpracování projektové přípravy akce.
StanoviskaOdbor ekonomický souhlasí s navrhovaným rozpočtovým opatřením.
Odbor dopravy a silničního hospodářství doporučil provést neprodleně zabezpečení silničního tělesa silnice II/388.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* zařazení akce "II/388 - havárie opěrné zdi v k. ú. Hrdá Ves" do přílohy M4, rozepisující položku Investice v dopravě na kapitole Nemovitý majetek;
* rozpočtové opatření v rámci položky Investice v dopravě na kapitole Nemovitý majetek -snížení rozpočtu schválené akce "III/15245 Dalešice - most" (§ 2212 Silnice)
o 50 000,- Kč a zvýšení rozpočtu nově zařazené akce "II/388 - havárie opěrné zdi v k. ú. Hrdá Ves" (§ 2212 Silnice) o tuto částku.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz