Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-18-2005-10

RK-18-2005-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-18-2005-10
NázevDarování pozemku v k. ú. Mohelno obci Mohelno
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Mohelno požádala o převod pozemku par. č. 5669/1 v k.ú. Mohelno do svého vlastnictví. Jedná se o pozemek o výměře 12689 m2 vedený v katastru nemovitostí jako ostatní plocha, se způsobem využití silnice, ale ve skutečnosti je to polní cesta, která není zastavěna tělesem silnice. Vzhledem k tomu, že obec považovala zmíněnou cestu s ohledem na způsob jejího využití za místní komunikaci, má zájem na získání tohoto pozemku do svého majetku.
Pozemek je zapsán na LV č. 318 vedeném KÚ pro Vysočinu, KP Třebíč, kde je jako vlastník uvedena Vysočina ve správě příspěvkové organizace Správa a údržba silnic Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje darovat pozemek par. č. 5669/1 v k. ú. a obci Mohelno obci Mohelno ve smyslu čl. II. Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina z důvodu veřejného zájmu. Zmíněný pozemek není zastavěn tělesem silnice, správce jej ke své činnosti nevyužívá a proto s jeho převodem souhlasí. Možnost kompenzovat dar pozemku z majetku kraje Vysočina ze strany obdarovaného nebyla zjištěna.
Návrh usnesení předpokládá schválení zveřejnění záměru darovat výše uvedený pozemek a zároveň doporučení zastupitelstvu kraje schválit jeho darování obci Mohelno.
StanoviskaSouhlasné stanovisko SÚS Třebíč a odboru dopravy a silničního hospodářství.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Mohelno pozemek par. č. 5669/1 - ostatní plocha, silnice v k.ú. a obci Mohelno a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit darování pozemku par. č. 5669/1 - ostatní plocha, silnice v k. ú. a obci Mohelno do vlastnictví obce Mohelno.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz