Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-09-2017-18

RK-09-2017-18.doc  RK-09-2017-18pr01.doc
Číslo materiálu18
Číslo jednacíRK-09-2017-18
NázevUzavření Dodatku č. 2 ke Smlouvě o společném postupu při zajištění realizace akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat
Zpracoval P. Kolář
Předkládá P. Kolář, H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuNa základě usnesení č. 0409/05/2014/ZK a 0538/07/2016/ZK byla mezi Krajem Vysočina a městem Velké Meziříčí uzavřena Smlouva o společném postupu při zajištění realizace akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat a její Dodatek č. 1. Tato smlouva upravuje práva a povinnosti smluvních stran v souvislosti se zajištěním realizace akce.
V Čl II. smlouvy ve znění Dodatku č. 1 se uvádí:
1. Město vykoupí pozemky dotčené realizací akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat . Kraj Vysočina odkoupí od města Velké Meziříčí tyto pozemky v rozsahu potřebném pro realizaci akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat za maximálně 200 Kč/m2 v případě, že dojde k realizaci akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat v době trvání této smlouvy.
2. Kraj zajistí na akci II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat , po dokončení majetkoprávní přípravy městem Velké Meziříčí:
a) aktualizaci projektové dokumentace pro územní řízení,
b) aktualizaci projektové dokumentace pro stavební povolení
c) vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby
d) pravomocné územní rozhodnutí
e) pravomocné stavební povolení.
Město v souladu s uzavřenou smlouvou jedná s vlastníky dotčených pozemků a předkládá jim návrhy na uzavření kupních smluv. Některé pozemky jsou vykoupeny, avšak je reálná situace, že se nepodaří dohodou uzavřít všechny potřebné kupní smlouvy a je možné předpokládat v krajních případech i řešení formou návrhu na omezení či odejmutí vlastnického práva. Předpokladem pro takový postup je pravomocné územní rozhodnutí, k čemuž je potřebné zajištění aktualizace projektové dokumentace stavby ve stupni dokumentace pro územní rozhodnutí.
K záležitosti proběhlo jednání za účasti Ing. Jana Hyliše, člena rady kraje, zástupců ODSH a OM krajského úřadu, Ing. Radovana Necida starosty města Velké Meziříčí a zástupců městského úřadu.
Výsledkem jednání je návrh Dodatku č. 2 Smlouvy o společném postupu při zajištění realizace akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat , podle kterého se upraví body 1. a 2. Čl. II. takto:
1. Město vykoupí pozemky dotčené realizací akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat . Kraj Vysočina odkoupí od města Velké Meziříčí tyto pozemky v rozsahu potřebném pro realizaci akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat za maximálně 200 Kč/m2 v případě, že dojde k realizaci akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat v době trvání této smlouvy.

K získání pozemků, které se městu nepodaří vykoupit v rámci majetkoprávní přípravy, kraj podá návrh na zahájení vyvlastňovacího řízení po vydání pravomocného územního rozhodnutí.

2.1 Město zajistí na akci II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat aktualizaci projektové dokumentace pro územní řízení, souhlas s vynětím ze ZPF, oznámení záměru podle zák. č. 100/2001 Sb. o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů ve znění pozdějších předpisů. Aktualizovanou projektovou dokumentaci pro územní řízení kraj následně odkoupí. Cena za vyhotovení aktualizace bude výsledkem zadávacího řízení. Kraj uhradí cenu v plné výši.
Město zajistí pravomocné územní rozhodnutí, které bude vydáno na kraj.
2.2 Kraj zajistí na akci II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat
a) aktualizaci projektové dokumentace pro stavební povolení
b) vypracování projektové dokumentace pro provedení stavby
c) pravomocné stavební povolení.
Návrh řešení Návrh předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít Dodatek č. 2 ke Smlouvě o společném postupu při zajištění realizace akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat .
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít Dodatek č. 2 ke Smlouvě o společném postupu při zajištění realizace akce II/360 Velké Meziříčí - JV obchvat dle materiálu RK-09-2017-18, př. 1.
Odpovědnost OM, ODSH
Termín 28. 3. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz