Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2017-26

RK-08-2017-26.doc  RK-08-2017-26pr01.xls  RK-08-2017-26pr02.doc
Číslo materiálu26
Číslo jednacíRK-08-2017-26
NázevProjektové záměry pro výzvu Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro SŠ a VOŠ I
Zpracoval6 Projektové záměry pro výzvu Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro SŠ a VOŠ I pro: jednání rady kraje č. 8/2017 dne 28. 2. 2017 zpracoval/a: J. Hadravová, K. Ubr
Předkládá K. Ubr
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá k projednání projektové záměry škol pro získání podpory z programu Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání (dále také OP VVV ).
MŠMT ČR dne 20. 12. 2016 vyhlásilo Výzvu k předkládání žádostí o podporu zjednodušených projektů do OP VVV Podpora škol formou projektů zjednodušeného vykazování - tzv. Šablony pro SŠ a VOŠ I (dále také výzva ).
V rámci výzvy mohou střední a vyšší odborné školy předkládat žádosti o podporu formou projektů zjednodušeného vykazování s cílem podpořit osobnostně profesní rozvoj pedagogů prostřednictvím dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, vzájemného setkávání a sdílení zkušeností pedagogů. Dalšími možnostmi je personální posílení škol např. o pozice školního asistenta, školního psychologa, speciálního pedagoga, sociálního pedagoga, koordinátora spolupráce školy a zaměstnavatele, školního kariérového poradce. Dále jsou podporovány aktivity spolupráce škol a zaměstnavatelů, využití cizích jazyků ve výuce, aktivity rozvíjející kompetence v oblasti digitální gramotnosti a doučování žáků ohrožených školním neúspěchem. Úplný výčet aktivit je uvedený v materiálu RK-08-2017-26, př. 2. Z tohoto výčtu si jednotlivé školy vyberou jednu nebo více aktivit.
Výzva rovněž stanoví podmínky financování, a to 100% financování z OP VVV (nevznikají tudíž nároky na rozpočet kraje) a také maximální výši dotace, odvozenou z počtu žáků a paušální částky 200 000 Kč na jeden projekt a školu. Skutečná maximální výše celkových způsobilých výdajů pro jednotlivé příspěvkové organizace je uvedena v materiálu
RK-08-2017-26, př. 1.
Datum ukončení příjmu žádostí o podporu je do vyčerpání alokace nebo do rozhodnutí řídicího orgánu, nejpozději však do 30. září 2017. Vzhledem k délce hodnocení projektů několik měsíců je výhodou předložit projekt co nejdříve.
V souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací č. 03/17 ze dne 31. 1. 2017 (dále také Pravidla ) budou jednotlivé školy postupně evidovat své záměry standardně v Zásobníku akcí. OŠMS jako zřizovatelský odbor má povinnost vyžádat si k akci evidované v Zásobníku akcí stanovisko dotčených odborů a Grémia ředitele. Následně OŠMS předkládá tyto akce Radě Kraje Vysočina k rozhodnutí o zařazení do stavu Zařazená akce .
Vzhledem k předpokládanému počtu akcí (až 40) navrhuje OŠMS řešit stanoviska dotčených odborů, Grémia ředitele a souhlas RK s předložením projektových žádostí předem jedním materiálem. Evidence projektových záměrů školami v Zásobníku akcí bude probíhat nadále v souladu s Pravidly.
Návrh řešení Odbor školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 31. 1. 2017 č. 03/17 (dále jen Pravidla ) zařadit projektové záměry příspěvkových organizací dle materiálu
RK-08-2017-26, př. 1, předložené do výzvy Šablony pro SŠ a VOŠ I do stavu Zařazená akce .
Jedná se o projektové záměry v rozsahu aktivit dle materiálu RK-08-2017-26 př. 2 danými výzvou Šablony pro SŠ a VOŠ I , v maximální výši způsobilých výdajů bez nároku na rozpočet kraje dle materiálu RK-08-2017-26, př. 1.
Akce v souladu s vyhlášenou výzvou plně odpovídají hlavnímu účelu příspěvkových organizací. S ohledem na výstupy projektu jsou veřejné prostředky vynakládány účelně. Detailní posouzení efektivity využití prostředků je zpravidla podrobně posuzováno specialisty při hodnocení projektů poskytovatelem dotace. Realizace projektů nepředpokládá vznik okolností, které by mohly mít dopad na zřizovatele.
Příspěvkové organizace, které předloží projektovou žádost do výzvy, budou akci administrovat v Projektovém řízení na Portálu PO v souladu s Pravidly Rady Kraje Vysočina k Zásobníku akcí Kraje Vysočina a k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 31. 1. 2017 č. 03/17.
StanoviskaGrémium ředitele: Všichni členové GŘ s materiálem souhlasí.
Odbor ekonomický bere předložený materiál na vědomí.
Projektová kancelář Kraje Vysočina, p.o. doporučuje předložení žádostí o podporu do Operačního programu Výzkum, vývoj a vzdělávání, výzvy č. 02_16_035 pro Podporu škol formou projektů zjednodušeného vykazování - Šablony pro SŠ a VOŠ.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
v souladu s čl. 7 odst. 8 Pravidel zařadit do stavu Zařazená akce projektové záměry s aktivitami dle materiálu RK-08-2017-26 př. 2, příspěvkových organizací dle materiálu
RK-08-2017-26, př. 1, v maximální výši způsobilých výdajů dle materiálu RK-08-2017-26, př. 1 za podmínky, že z realizace projektů nevyplývají požadavky na rozpočet kraje.
Odpovědnost OŠMS
Termín 28. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz