Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-08-2017-23

RK-08-2017-23.doc  RK-08-2017-23pr01.pdf  RK-08-2017-23pr01a.pdf
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-08-2017-23
NázevNávrh na zařazení nové akce Nemocnice Pelhřimov - Rekonstrukce skladu č.p.1960 - do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2
Zpracoval J. Kalina
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMateriál předkládá k projednání záměr realizovat akci: Nemocnice Pelhřimov - Rekonstrukce skladu č.p.1960
Nemocnice Pelhřimov vložila do aplikace Zásobník akcí novou akci Stavení úpravy skladu MTZ. Důvody pro realizaci Nemocnice Pelhřimov uvádí takto:
Budova skladu MTZ byla vybudována v roce 1969 a od té doby neprošla žádnou zásadní opravou či rekonstrukcí. Střecha budovy je ve zcela havarijním stavu a do objektu zatéká. výtah je odpojen, protože nevyhovuje současně platné legislativě. Smyslem rekonstrukce objektu je spojení skladu MTZ se skladem SZM (speciální zdravotní materiál), který je v současné době umístěn v ústavní lékárně a výrazně omezuje provozní možnosti lékárny, jak směrem do nemocnice, tak i směrem k našim klientům. Rekonstrukce by zahrnovala opravu a zateplení střechy, rekonstrukci rozvodů elektrické energie a vody (včetně cca 50 m venkovní přípojky, vybudování provozního zázemí pro pracovnice skladu, rekonstrukci výtahu a oprava nákladové rampy včetně bezbariérového vstupu. Je třeba zařadit i zateplení budovy včetně výměny oken a dveří. Spojením obou skladů dojde i k racionalizaci práce, vzájemné zastupitelnosti a vyššímu využití pracovní doby. Předpokládáme snížení počtu pracovnic, což uspoří na osobních nákladech cca 500 tis. Kč/ročně.
Nemocnice plánuje změnu využití tohoto objektu pro kompletní celonemocniční sklad materiálového a technického zboží (MTZ) a sklad speciálního zdravotnického materiálu (SZM) v 1.NP a v 2.NP sklad postelí a vozíků se servisním místem a očistou vráceného materiálu + příruční sklad údržby. V rámci akce by byla provedena demolice a částečná demolice zdevastovaných objektů bez č.p. na parcelách 1954/8 a 1954/9 a zádlažba vzniklého prostranství.
Návrh řešení Je navrhováno provést během roku 2017 projektové práce a v roce 2018 práce stavební. Hrubý odhad investičních nákladů činí cca 20 mil. Kč. Tento odhad je vyšší, než je uvedeno v aplikaci Zásobních akcí a vychází k provedené obhlídky objektu, potřebu demolice sousedních zdevastovaných objektů a úpravy prostranství. Realizace této akce by měla umožnit nemocnici kompletní soustředění provozu skladu MTZ a SZM v jednom novém objektu a uvolnit prostory ústavní lékárny pro rozšíření její působnosti. Rekonstrukci uvolněných prostor v lékárně provede Nemocnice Pelhřimov ve vlastní režii.
Je navrhováno rozhodnout zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017 novou akci Nemocnice Pelhřimov - Rekonstrukce skladu č.p.1960 . Na základě toho může OM zahájit projektovou přípravu stavby. Finanční krytí výdajů akce je možné zajistit formou změny rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
StanoviskaStanoviska z aplikace Zásobních akcí:
Odbor ekonomický bere materiál na vědomí. Finanční prostředky na realizaci stavby bude třeba zapracovat do návrhu rozpočtu kraje na rok 2018, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví.
Odbor zdravotnictví: se záměrem souhlasí a doporučuje jeho realizaci v rámci kapitoly Nemovitý majetek.
Grémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M2 - Zdravotnictví novou akci Nemocnice Pelhřimov - Rekonstrukce skladu č.p.1960 .
Odpovědnost OM, OE
Termín 28. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz