Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-06-2017-44

RK-06-2017-44.doc
Číslo materiálu44
Číslo jednacíRK-06-2017-44
NázevPřihláška do soutěže Podnik podporující zdraví roku 2017
Zpracoval I. Hanáková Kosourová
Předkládá Z. Kadlec
Počet příloh
Popis problémuJedním z nejvýznamnějších zdrojů organizace jsou lidské zdroje. Kraj Vysočina si plně uvědomuje tuto skutečnost, a proto je jednou z jeho priorit realizace a podpora aktivit souvisejících s upevněním zdraví zaměstnanců, včetně činností podporujících zdravý životní styl, zdraví na pracovišti, a to fyzické i duševní, získávání a rozšiřování schopností a znalostí v oblasti prevence úrazů a nemocí a celková podpora aktivit v oblasti ochrany zdraví na pracovišti z pohledu uspokojování fyzických, duševních a sociálních potřeb včetně podpory slaďování osobního a pracovního života a uplatňování rovných příležitostí zaměstnanců Kraje Vysočina zařazených do krajského úřadu.
Jako poradní orgán vedení krajského úřadu v této oblasti působí pracovní skupina Péče o zaměstnance jmenovaná ředitelem úřadu, která je sestavená ze zástupců jednotlivých útvarů napříč strukturou úřadu.
Koordinátorka: Ing. Ivana Hanáková Kosourová
Členové: Ing. Eva Janoušková - zástupkyně vedení úřadu
Ing. Soňa Měrtlová - zástupkyně odboru zdravotnictví
Ing. Ivana Šmídová - zástupkyně za bezpečnost a ochranu zdraví při práci
Ivana Hanauerová - zástupkyně oddělení řízení lidských zdrojů
Ing. Zbyněk Čech - zástupce odboru sekretariátu hejtmana
Ing. Kateřina Tesařová - zástupkyně oddělení interního auditu
Mgr. Karel Kotrba - zástupce oddělení právního a krajského živnostenského úřadu
Ing. Dana Buřičová - zástupkyně odboru analýz a podpory řízení
Jaroslav Šmejkal - zástupce odborové organizace.

Systematické podpoře se začal zaměstnavatel v této oblasti věnovat od roku 2007. Od té doby získával příklady dobré praxe a průběžně ověřoval úspěšnost realizovaných výsledků mimo jiné prostřednictvím soutěže vyhlašované Státním zdravotním ústavem. V roce 2011 poprvé dosáhl na nejvyšší možné uznání, získal titul Podnik podporující zdraví III. stupně, který v roce 2014 obhájil. Titul byl udělen na dobu tří let.

K získání možnosti opakovaně obhájit titul Podnik podporující zdraví III. stupně je třeba podat přihlášku do soutěže Podnik podporující zdraví roku 2017, a to nejpozději do 31. 3. 2017. Do této soutěže vyhlašované Státním zdravotním ústavem se mohou přihlásit všechny podniky a organizace, které jsou českými právními subjekty. Podmínkou je, že organizace má dobře ošetřenou oblast ochrany zdraví na pracovišti podle právních předpisů ČR a plní všechna kritéria v této oblasti na 100 % a aktivně se věnuje oblasti podpory zdraví svých zaměstnanců, monitoruje její výsledky a usiluje o její zlepšování. Přihlášená organizace se zároveň zavazuje, že umožní členům hodnotícího týmu provést audit kvality podpory zdraví a péče o zdraví zaměstnanců přímo v organizaci.
Účast Kraje Vysočina, krajského úřadu, v uvedené soutěži je bezplatná. Finanční náklady nevznikají ani na provedení šetření související s hodnocením dosažených výsledků účastnící se organizace.
Návrh řešení Ředitel krajského úřadu navrhuje radě kraje vyjádřit souhlasné stanovisko k přihlášení Kraje Vysočina, krajského úřadu do soutěže Podnik podporující zdraví roku 2017 .
StanoviskaPracovní skupina Péče o zaměstnance jmenovaná ředitelem krajského úřadu podporuje podání přihlášky do uvedené soutěže. V rámci svých aktivit zpracuje veškeré podklady sloužící pro plnohodnotnou účast Kraje Vysočina v této soutěži prezentující jeho dobré jméno jako nositele správných praxí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
o přihlášení Kraje Vysočina, krajského úřadu do soutěže Podnik podporující zdraví roku 2017 ;
ukládá
řediteli Krajského úřadu Kraje Vysočina podat přihlášku do soutěže Podnik podporující zdraví roku 2017 .
Odpovědnost ředitel
Termín 31. 3. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz