Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2017-23

RK-05-2017-23.doc  RK-05-2017-23pr01.pdf
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-05-2017-23
NázevNávrh na zařazení nové akce Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - Výstavba garáže a skladu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval J. Kalina
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuRada kraje usnesením 0132/04/2017/RK ze dne 24. 1. 2017 m. j.
* Schválila projektový záměr Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou dle materiálu RK-04-2017-08, př. 2;
* uložila
o odboru zdravotnictví a ředitelce Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace, zajistit přípravu projektové žádosti Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou v souladu s 36. výzvou IROP;
o odboru majetkovému zahájit projektovou přípravu stavby.
K umístění nové výjezdové základny Ledeč nad Sázavou je vytipováno místo, kde se nachází budova v současné době předaná k hospodaření příspěvkové organizaci Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. Tato budova není využívána k výuce, ale jsou v ní garáže pro 3 vozidla a sklad. Ať již bude stávající budova rekonstruována pro potřeby ZZSKV nebo bude zbourána a po demolici bude realizována novostavba výjezdové základny, je nutné řešit náhradu za garáže a sklad.
Pro prověření nákladů této stavby je potřebné současně s projektovou přípravou výjezdové základny ZZSKV v Ledči nad Sázavou zahájit i projektovou přípravu garáží a skladu pro školu.
Návrh řešení Je navrhováno provést v prvním pololetí 2017 projektové práce. Realizace garáží a skladu je nutná před případnou realizací projektového záměru Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou - zřejmě podle úspěšnosti při získání finančních prostředků z vnějších zdrojů (ERDF). Hrubý odhad investičních nákladů činí cca 1 mil. Kč.
Je proto navrhováno rozhodnout zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017 novou akci Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - Výstavba garáže a skladu . Na základě toho může OM zahájit projektovou přípravu stavby. Finanční krytí výdajů akce je možné zajistit formou změny rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, Přílohy M1 - Školství.
StanoviskaOdbor ekonomický bere materiál na vědomí.

Odbor školství, mládeže a sportu doporučuje zařazení nové akce a souhlasí se zpracováním projektové dokumentace.

Odbor zdravotnictví souhlasí s navrženým usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit do rozpočtu kraje pro rok 2017, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství novou akci Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou - Výstavba garáže a skladu .
Odpovědnost OM, OE
Termín 10. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz