Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2017-57

RK-04-2017-57.doc  RK-04-2017-57pr01.doc
Číslo materiálu57
Číslo jednacíRK-04-2017-57
NázevFOND VYSOČINY - grantový program NAŠE ŠKOLA 2017
Zpracoval L. Hrůza, D. Vichr
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na vyhlášení grantového programu na podporu rekonstrukcí, oprav, případně dovybavení základních škol umístěných v obcích kraje s maximální podporou 120 tis. Kč na jeden projekt. Tento program nahradil od roku 2016 program Naše školka. Cílem navrhovaného programu je udržet kapacity stávajících ZŠ a zároveň zlepšit jejich prostředí a vybavenost. Každoročně se nyní počet žáků docházejících na ZŠ zvyšuje o cca 500 žáků v celém kraji. Zajištění dostupnosti základního vzdělávání zejména na venkově souvisí i se slaďováním rodinného a pracovního života obyvatel kraje. V kraji existuje více než 250 základních škol, z toho téměř polovina je jich malotřídních. Oproti roku 2016 došlo ve Výzvě programu na základě průběhu jeho schvalování zastupitelstvem kraje v loňském roce, případně na doporučení řídícího výboru programu nebo připomínek Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Kraje Vysočina ke změnám některých specifických kritérií tak, aby byla jasná preference podpory malých vesnických škol.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje vyhlásit grantový program na podporu rekonstrukcí, oprav, modernizací nebo dovybavení sociálních zařízení, kuchyní, výdejen stravy a jídelen v budovách základních škol dle materiálu RK-04-2017-57, př. 1. V souladu se schválenou alokací Fondu Vysočiny je navržen objem finančních prostředků pro tento grant ve výši 4 mil. Kč.
StanoviskaStanovisko odboru regionálního rozvoje:
Předložený grantový program je plně v souladu s Programem rozvoje Kraje Vysočina. Grantový program splňuje podmínky Statutu účelového Fondu Vysočiny a obsahuje informace pro vyhlášení grantového programu obsažené v článku 7 bodu 3) pod písm. a) - písm. o) tohoto Statutu. Odbor regionálního rozvoje vydává stanovisko, že předložený grantový program je po formální stránce způsobilý k vyhlášení.

Stanovisko odboru informatiky: Dotace byla zaevidována v systému eDotace - ID FV01969.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje vyhlásit grantový program Naše škola 2017 dle materiálu
RK-04-2017-57, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín 7. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz