Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2017-08

RK-04-2017-08.doc  RK-04-2017-08pr01.pdf  RK-04-2017-08pr02.doc
Číslo materiálu08
Číslo jednacíRK-04-2017-08
NázevProjektový záměr Kraje Vysočina na čerpání prostředků z IROP - Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou
Zpracoval Z. Beneš
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuDne 10. června 2016 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlásilo 36. průběžnou výzvu k podávání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP ), specifického cíle 1.3 - Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof.
36. výzva nazvaná ?Stanice integrovaného záchranného systému (dále jen výzva ) dle materiálu RK-04-2017-08, př. 1 je zaměřena na stavby, stavební úpravy, úpravy vnějších prostor a pořízení vybavení stanice základní složky integrovaného záchranného systému (dále jen IZS ) za účelem zvýšení odolnosti stanice vůči účinkům mimořádné události tak, aby mohly plnit své úkoly v podmínkách mimořádné události a byly zajištěny podmínky pro rychlý výjezd složek IZS k mimořádné události.
Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou mj. kraje jako zřizovatelé zdravotnické záchranné služby.
Návrh řešení V souladu s touto výzvou odbor zdravotnictví ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací, (dále jen ZZS KV ) připravil projektový záměr Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou (dále jen projekt ) dle materiálu
RK-04-2017-08, př. 2.
Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 300 mil. Kč, minimální výše celkových způsobilých výdajů činí 1 mil. Kč. Příjem žádostí o podporu byl zahájen 1. července 2016 a bude ukončen 31. ledna 2018. Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. prosince 2020.
Podpora z Evropského fondu regionálního rozvoje je navržena ve výši 85 %, ze státního rozpočtu ve výši 5 % a povinná spoluúčast žadatele bude činit 10 % celkových způsobilých výdajů projektu. Celkové výdaje projektu budou maximálně 15 mil. Kč.
Odbor zdravotnictví radě kraje navrhuje schválit projekt a doporučit zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků ve výši max. 15 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu na přípravu a realizaci projektu. Finance budou uvolňovány v průběhu let 2017-2020 postupně dle aktuální potřeby.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor analýz a podpory řízení doporučuje, aby projekt administrovala Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace.
Odbor ekonomický: Předložený projektový záměr není uveden v Rozpočtovém výhledu Kraje Vysočina na roky 2017 až 2019. Celkový nárok na rozpočet kraje (včetně předfinancování projektu) se očekává ve výši cca 15 mil. Kč, z toho spolufinancování kraje cca 1,5 mil. Kč.
Odbor majetkový: K umístění nového výjezdového stanoviště je vytipováno místo, kde se nachází objekt předaný k hospodaření příspěvkové organizaci Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. V případě realizace záměru bude zřejmě nutné postavit jako vyvolanou investici pro školu náhradní prostory zahrnující garáže pro 3 vozidla a sklad s odhadovanými náklady ve výši cca 1 mil. Kč. Odbor majetkový doporučuje při investiční přípravě záměru prověřit varianty demolice a nová budova versus rekonstrukce stávající budovy s přihlédnutím k aspektům ekonomickým a provozním.
Odbor regionálního rozvoje nemá připomínky k předloženému projektovému záměru a k postupu prací při přípravě projektu. Projekt samotný bude možné posoudit po zpracování příslušné dokumentace k vybrané variantě.
Odbor školství, mládeže a sportu nemá námitek k využití budovy pro ZZS KV. Objekt je ve správě krajem zřízené střední školy Gymnázium, Střední odborná škola a Vyšší odborná škola Ledeč nad Sázavou. Škola jej nevyužívá k výuce, ale pro garážování vozidel (3 místa) a jako sklad (multifunkční traktůrek s příslušenstvím, nábytek). Pokud má být budova využita pro ZZS KV, je potřebné vyřešit náhradní prostory.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
projektový záměr Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou dle materiálu
RK-04-2017-08, př. 2;
ukládá
* odboru zdravotnictví a ředitelce Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace, zajistit přípravu projektové žádosti Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou v souladu s 36. výzvou IROP;
* odboru majetkovému zahájit projektovou přípravu stavby;
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* udělit souhlas s realizací plánovaného projektu Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou dle materiálu RK-04-2017-08, př. 2;
* schválit převod finančních prostředků ve výši max. 15 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu;
* schválit závazek Kraje Vysočina týkající se spolufinancování schváleného projektu Výstavba výjezdové základny Ledeč nad Sázavou z rozpočtu Kraje Vysočina ve výši
10 % celkových způsobilých výdajů projektu.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor ekonomický, odbor majetkový, ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín 7. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz