Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-03-2017-23

RK-03-2017-23.doc
Číslo materiálu23
Číslo jednacíRK-03-2017-23
NázevPověření zadavatele k provádění úkonů v zadávacím řízení pro úředníky Krajského úřadu Kraje Vysočina, Odboru majetkového
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPrávní úprava zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, stejně tak jako ustanovení Pravidel Rady Kryje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek, nezakládá povinnost ustanovení hodnotících komisí, resp. komisí pro otevírání obálek. Činnosti zadavatele související s těmito úkony je možno vykonávat vedle komisí i prostřednictvím pověřených osob, podpůrně lze odkázat na obecnou právní úpravu (ust. § 166 odst. 1 zákona č. 89/2012 Sb. občanského zákoníku) podle které právnickou osobu zastupují její zaměstnanci v rozsahu obvyklém vzhledem k jejich zařazení nebo funkci; přitom rozhoduje stav, jak se jeví veřejnosti. Obsah pracovních náplní a kompetencí úředníků Krajského úřadu Kraje Vysočina, Odboru majetkového, poskytuje dle organizačního řádu primární oprávnění pro činnosti související s přípravou kontraktačních procesů v rámci investic a správy a údržby staveb ve vlastnictví kraje. S ohledem na vyloučení možného rizika zpochybnit oprávněnost těchto osob zastupovat kraj jako zadavatele ze strany kontrolních orgánů (zejména u dotačních titulů) je nezbytné výslovně definovat oprávněné osoby a stanovit jejich kompetence.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje radě kraje rozhodnout pověřit tyto úředníky Krajského úřadu Kraje Vysočina, Odboru majetkového: Ing. Petra Koláře, Ing. Bc. Eduarda Jozífka, Ing. Evu Pausarovou, Ing. Pavla Novotného, Pavla Čermáka, Ing. Jana Kalinu, Ing. Radomíra Janů, Ing. Oldřicha Homolu, Ing. Jiřího Krejčího, Ing. Zdeňka Berku, Ing. Jiřího Bendu, Jiřího Lukáše, Bc. Jitku Mikéskovou, Mgr. Jitku Tvrzovou a Bc. Ivanu Nestrojilovou k provádění úkonů jménem zadavatele. Pověřené osoby budou v rámci veřejných zakázek zadávaných v gesci odboru majetkového oprávněny v rozsahu svých pracovních náplní a kompetencí provádět jménem zadavatele úkony otevírání nabídek a posouzení a hodnocení nabídek na veřejné zakázky malého rozsahu. Pověřené osoby budou rovněž oprávněny k otevírání nabídek na veřejné zakázky zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Pro každý úkon je třeba účasti alespoň 2 takto pověřených osob. Rozhodnutí je v souladu s ust. § 59 odst. 4 zákona č. 129/2000 Sb., o krajích. Změny pověřených osob v důsledku případných personálních změn budou řešeny změnovým materiálem.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
pověřit úředníky Krajského úřadu Kraje Vysočina, Odboru majetkového: Ing. Petra Koláře, Ing. Bc. Eduarda Jozífka, Ing. Evu Pausarovou, Ing. Pavla Novotného, Pavla Čermáka, Ing. Jana Kalinu, Ing. Radomíra Janů, Ing. Oldřicha Homolu, Ing. Jiřího Krejčího, Ing. Zdeňka Berku, Ing. Jiřího Bendu, Jiřího Lukáše, Bc. Jitku Mikéskovou, Mgr. Jitku Tvrzovou a Bc. Ivanu Nestrojilovou k provádění úkonů jménem zadavatele Kraje Vysočina v rozsahu:
* otevírání nabídek a posouzení a hodnocení nabídek na veřejné zakázky malého rozsahu zadávané v gesci odboru majetkového;
* otevírání nabídek v zadávacím řízení dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadáváních veřejných zakázek, zadávaných v gesci odboru majetkového.
Odpovědnost OM
Termín-- 2017- 1- 25
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz