Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2005-42

RK-17-2005-42.doc  RK-17-2005-42pr1.doc
Číslo materiálu42
Číslo jednacíRK-17-2005-42
NázevSmlouva o poskytnutí dotace na obnovu kulturních památek z rozpočtu kraje Vysočina
Zpracoval J. Panáčková
Předkládá H. Kubíček
Počet příloh
Popis problémuZastupitelstvo kraje Vysočina na svém zasedání dne 29. března 2005 schválilo usnesením č. 0144/02/2005/ZK poskytnutí dotací vlastníkům na obnovu kulturních památek v kraji Vysočina. Dotace budou poskytnuty v souladu se Zásadami pro poskytování dotací na obnovu památek v kraji Vysočina a Smlouvou o poskytnutí dotace na obnovu kulturní památky z rozpočtu kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor kultury a památkové péče konzultoval znění smlouvy se zainteresovanými odbory (viz stanoviska) a předkládá radě kraje návrh Smlouvy o poskytnutí dotace na obnovu kulturní památky z rozpočtu kraje Vysočina a navrhuje schválení jejího znění dle materiálu RK-17-2005-42, př. 1. Ve smlouvě je zapracován článek Veřejná podpora, který bude zařazen v případě, kdy je/může být příjemce dotace zároveň příjemcem veřejné podpory ve smyslu čl. 87 a násl. Smlouvy o ES. Při zařazení článku Veřejná podpora do smlouvy o poskytnutí dotace dojde k přečíslování následujících článků. V ostatních případech bude tento článek ze smlouvy vypuštěn.
StanoviskaOdbor sekretariátu ředitele a krajského živnostenského úřadu
OSŘKŽÚ nemá ke smlouvě připomínky. Smlouva je v souladu se zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů i se zákonem č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů.
Smluvní ustanovení Čl. VI. odst. 3 smlouvy o poskytnutí dotace zdůrazňuje krajem sledovaný účel poskytnutí dotace, tedy aby krajem poskytnuté finanční prostředky byly použity pouze na obnovu konkrétní kulturní památky na území kraje. Pokud příjemce dotaci použije k jinému účelu, je povinen vrátit kraji neoprávněně použité prostředky včetně penále.
Odbor kontroly
Z důvodu ověření finanční stránky realizace akce ve stanoveném rozsahu je nutnou povinností vést o použití celkových nákladů samostatnou průkaznou evidenci, doloženou prvotními doklady (čl. V. odst. 2 a 3).
Ekonomický odbor
Ekonomický odbor souhlasí se zněním smlouvy o poskytnutí dotace. Čl. IV. odst. 3 je nutno ponechat pro případnou kontrolu.
Odbor interního auditu
Odbor interního auditu konzultoval s Odborem kultury a památkové péče formulaci článku IV. odst. 2 ve Smlouvě o poskytnutí dotace na obnovu kulturní památky z rozpočtu kraje Vysočina. K jeho znění nemá žádné připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
znění Smlouvy o poskytnutí dotace na obnovu kulturní památky z rozpočtu kraje Vysočina dle materiálu RK-17-2005-42, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury a památkové péče
Termín květen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz