Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-01-2017-36

RK-01-2017-36.doc  RK-01-2017-36pr01.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-01-2017-36
NázevDohoda o spolupráci - Rada pro inovace
Zpracoval I. Hájková, I. Fryšová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o úpravu dohody o spolupráci k Radě pro inovace Kraje Vysočina a renominaci člena Rady pro inovace Kraje Vysočina.
Dne 19. 11. 2013 usnesením č. 2018/37/2013/RK rozhodla Rada Kraje Vysočina o uzavření dohody o spolupráci, jejímž předmětem bylo zřízení Rady pro inovace Kraje ( Rada kraje rozhoduje uzavřít Dohodu o spolupráci dle materiálu RK-37-2013-77, př. 1; nominuje Ing. Bc. Martina Hyského, předsedou Rady pro inovace Kraje Vysočina; Ing. Vladimíra Novotného, členem Rady pro inovace Kraje Vysočina. ).
Rada pro inovace Kraje Vysočina je vrcholným poradním orgánem k řízení realizace Regionální inovační strategie Kraje Vysočina (dále jen RIS ), je složena ze zástupců Kraje Vysočina, veřejné vysoké školy zasídlené v Kraji Vysočina, výzkumného ústavu AV ČR zasídleného v Kraji Vysočina a Krajské hospodářské komory Vysočina. Po takřka tříletém fungování Rady pro inovace Kraje Vysočina, jejíž hlavní náplní je určení hlavních směrů realizace RIS, doporučovat nové projekty RIS, průběžně vyhodnocovat realizaci těchto projektů a tím i kontrolovat naplňování specifických cílů a globálních cílů RIS, projevily zájem spolupracovat na této platformě i konkrétní subjekty z podnikatelské sféry. V souvislosti s touto skutečností je třeba adekvátním způsobem upravit dohodu o spolupráci.
Rovněž v souvislosti se stanovením kompetencí členů rady kraje učiněné dne 7. 11. 2016 usnesením Rady Kraje Vysočina 1895/37/2016/RK je třeba provést renominaci předsedy a člena Rady pro inovace Kraje Vysočina.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen ORR ) doporučuje Radě Kraje Vysočina rozhodnout uzavřít Dohodu o spolupráci dle materiálu RK-01-2017-36, př. 1, zrušit nominaci Ing. Bc. Martina Hyského jako předsedy Rady pro inovace Kraje Vysočina a Ing. Vladimíra Novotného jako člena Rady pro inovace Kraje Vysočina a nominovat Mgr. Pavla Pacala předsedou Rady pro inovace Kraje Vysočina a Ing. Josefa Pavlíka členem Rady pro inovace Kraje Vysočina.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Dohodu o spolupráci dle materiálu RK-01-2017-36, př. 1;
ruší
nominaci Ing. Bc. Martina Hyského jako předsedy Rady pro inovace Kraje Vysočina a Ing. Vladimíra Novotného jako člena Rady pro inovace Kraje Vysočina;
nominuje
Mgr. Pavla Pacala předsedou Rady pro inovace Kraje Vysočina a Ing. Josefa Pavlíka členem Rady pro inovace Kraje Vysočina.
Odpovědnost ORR
Termín 28. 2. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz