Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2005-34

RK-17-2005-34.doc  RK-17-2005-34pr1.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-17-2005-34
NázevHodnotící komise pro hodnocení projektů
Zpracoval K. Ubr
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuV pátek 29. 4. byl uzavřen příjem žádostí do první výzvy grantového schématu Podpora sociální integrace v kraji Vysočina 2004 - 2006. V souladu s dokumentací provedl gestor otevírání obálek, kontrolu administrativního souladu a nyní probíhá kontrola přijatelnosti. U projektů, které splní požadavky obou kontrol, bude dále gestor vyhodnocovat technickou a finanční kvalitu, které spočívá v bodování projektů dle předem stanovených kritérií a do předem stanovené bodovací tabulky. (Kritéria i tabulka jsou přílohami dokumentace grantového schématu.) Za tímto účelem nominuje gestor grantového schématu (oddělení koncepce vzdělávání OŠMS) hodnotící komisi v souladu s dokumentací grantového schématu (příloha RK-17-2005-34, př. 1). V dokumentaci není obecně upraveno složení komise. Vzhledem ke stanovenému termínu jednání zastupitelstva kraje, které bude projednávat návrh projektů k financování (29. 6.), musí být návrh vyhodnocených projektů předložen do rady kraje nejpozději 9. 6.
Návrh řešení Gestor grantového schématu navrhuje, aby hodnotící komise byla složena z 5 odborníků navržených politickými stranami zastoupenými v zastupitelstvu kraje, a to po jednom zástupci, 2 zástupci gestora a 4 odborníky z praxe. V případě souhlasu rady kraje osloví gestor příslušné subjekty a nominuje hodnotící komisi.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se složením hodnotící komise pro hodnocení finanční a technické kvality projektů předložených do 1. výzvy grantového schématu Podpora sociální integrace v kraji Vysočina 2004 - 2006, a to po jednom odborníkovi navrženém každou politickou stranou zastoupenou v zastupitelstvu kraje, 2 zástupci gestora a 4 odborníci z praxe.
Odpovědnost gestor grantového schématu
Termín do konce června předložit zastupitelstvu kraje seznam projektů včetně hodnocení
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz