Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-41-2016-81

RK-41-2016-81.doc  RK-41-2016-81pr01.doc
Číslo materiálu81
Číslo jednacíRK-41-2016-81
NázevUzavření Licenční smlouvy nakladatelské k publikaci Určitě si poradíte
Zpracoval J. Bína
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuKraj Vysočina Poskytl v roce 2014 finanční příspěvek v souvislosti s přípravou a vydáním publikace Určitě si poradíte , a to společnost FM solutions, a.s., která byla autorem projektu. Kniha je unikátním průvodcem pro životní situace, kdy potřebujeme zdravotní a sociální služby, kompenzační pomůcky nebo speciální odborníky či instituce pro jejich řešení. Publikace pomůže zlepšit informovanost široké veřejnosti i pracovníkům ve zdravotních a sociálních službách celého kraje a pomůže našim občanům řešit složité životní situace. Podpora vydání této osvětové publikace byla startem v záměru kraje propojit sociální a zdravotní služby a obsahuje praktické informace k těmto oblastem: Nástup do nemocnice, Propuštění z nemocnice, Příležitostná krátkodobá péče, Dlouhodobá péče o člena domácnosti, Péče o umírajícího, Tipy pro pohodlnější život. Dále se podrobněji věnuje tématům jako práva pacienta, léky, příspěvek na péči nebo invalidita.
O publikaci byl při prvním vydání velký zájem a byla zdarma distribuována prostřednictvím obecních úřadů, Senior Pointů, Nemocnic, v budově krajského úřadu apod. Autor projektu nabídl kraji uzavření licenční smlouvy, která by kraji umožnila po dobu 10-ti let publikaci upravovat a vydávat vlastním nákladem a tato aktualizace by nebyla závislá na práci autora. Licenční poplatek je v tomto případě jednorázový a činí 30 000 Kč. V rámci kapitoly Sociální věci byly ušetřeny prostředky, které umožňují tento jednorázový poplatek uhradit. Následné vydávání publikace by v budoucnu bylo možné financovat v rámci projektů seniorské politiky, na které poskytuje dotace MPSV. První vydání publikace bude k dispozici na jednání rady kraje.
Návrh řešení Navrhujeme radě kraje, aby schválila uzavření Licenční smlouvu nakladatelskou k užití slovesného autorského díla publikace s názvem Určitě si poradíte a poskytnutí licenčního poplatku z kapitoly Sociální věci. S odborem zdravotnictví Krajského úřadu Kraje Vysočina byl tento záměr projednán a potvrzen společný zájem na vydání publikace. Oba odbory spolupracují při připomínkování stávajícího obsahu publikace.
StanoviskaStanovisko ekonomického odboru bude sděleno na jednání rady kraje.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* uzavřít Licenční smlouvu nakladatelskou k užití slovesného autorského díla publikace s názvem Určitě si poradíte dle materiálu RK-41-2016-81, př. 1;
* poskytnout licenční poplatek ve výši 36 300 Kč z kapitoly Sociální věci, § 4339 Ostatní sociální péče a pomoc rodině a manželství (UZ 515), FM solutions, a.s., se sídlem Ke Koulce 2, 150 00 Praha 5, IČ 25692445, dle materiálu RK-41-2016-81, př. 1.
Odpovědnost odbor sociálních věcí
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz