Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-41-2016-28

RK-41-2016-28.doc  RK-41-2016-28pr01.doc  RK-41-2016-28pr02.doc
Číslo materiálu28
Číslo jednacíRK-41-2016-28
NázevOdměny pro ředitelky/ředitele zdravotnických příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina
ZpracovalJ. Dvořáková, J. Dočkalová
PředkládáS. Měrtlová, I. Hanáková Kosourová
Počet příloh
Popis problémuRadě kraje je předkládán návrh na schválení odměn pro ředitelky/ředitele všech zdravotnických příspěvkových organizací zřizovaných Krajem Vysočina.
Rada kraje usnesením č. 0372/09/2016/RK schválila pro zvýšení motivace systém odměňování ředitelů nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina a Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace (dále jen ZZS KV ), na rok 2016.
Celý systém je založen na hodnocení jak ekonomických ukazatelů (vyrovnané hospodaření, závazky po lhůtě splatnosti, likvidita, regulační mechanizmy úhradové vyhlášky), tak celé řady dalších ukazatelů z oblasti poskytování zdravotní péče, komunikace s pacienty, personálem a zřizovatelem včetně splnění stanovených osobních cílů (úkolů).
Posledním úkolem pro ředitelky/ředitele nemocnic zřizovaných krajem (dále jen nemocnice ) a druhým úkolem pro ředitelku ZZS KV s termínem splnění do 30. 11. 2016 bylo: Zajištění dodávky licencí, implementace a fungování modulu DMS (Document Management System - nástroje pro celkovou správu elektronických dokumentů v organizaci) realizovaného v rámci jednotného ERP systému (implementace a následné užívání systému bude u všech nemocnic a ZZS KV minimálně v rozsahu funkcionalit nadefinovaných společně Nemocnicí Jihlava, příspěvkovou organizací a Nemocnicí Třebíč, příspěvkovou organizací) .
Vzhledem k tomu, že ze strany subdodavatele systému nebyla poskytnuta řádná součinnost při implementaci (nedostatečné personální kapacity) a nebyl tak dodržen termín pro dodání kompletního díla v souladu s platnými smlouvami (vstupními analýzami) u dvou pilotních nemocnic (Nemocnice Jihlava, příspěvkové organizace, Nemocnice Třebíč, příspěvkové organizace), nebylo reálné splnění tohoto úkolu všemi řediteli, a proto nebude tento úkol vyhodnocován.
Posledním úkolem pro ředitelku ZZS KV s termínem splnění do 31. 12. 2016 bylo Aktivní spolupráce při přípravě a realizaci projektů realizovaných v rámci IROP (spolupráce na jednotlivých částech administrace projektu - zejména příprava podkladů k projektové žádosti a povinných příloh, výběrových řízení). Dne 15. 11. 2016 byla řídícímu orgánu IROP předložena žádost o podporu v rámci 27. výzvy Integrovaného regionálního operačního programu na projekt Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV . Ředitelka ZZS KV se podílela na přípravě projektové dokumentace stavby, podrobného položkového rozpočtu stavby i ostatního vybavení a dalších povinných příloh projektové žádosti (zejména studie proveditelnosti, analýze nákladů a přínosů projektu). V současné době probíhá příprava jednotlivých veřejných zakázek, které budou realizovány v rámci tohoto projektu.
Dalším ukazatelem je hodnocení komplexního přínosu ředitelky/ředitele nemocnice a ZZS KV pro kraj a jeho občany (pacienty), kvalitní (efektivní, účelná) vzájemná spolupráce s ostatními příspěvkovými organizacemi zřizovanými krajem (např. v oblasti zdravotnictví, sociální služby, školství).
Po dohodě s gesčním radním, ředitelem sekce pro službu veřejnosti a vedoucím odboru zdravotnictví byl ukazatel u ředitelek/ředitelů nemocnic zřizovaných krajem vyhodnocen a navrženo poskytnutí cílových odměn.
Výše popsaný systém odměňování se nevztahuje na ředitelky Dětského centra Jihlava, příspěvkové organizace a Trojlístku - centra pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, příspěvkové organizace. Ty jsou hodnoceny paušální částkou dle výsledků hospodaření organizace za uplynulé účetní období a dle plnění pracovních úkolů souvisejících s rozvojem organizace.
Odůvodnění neveřejné přílohy RK-41-2016-28, př. 1 je uvedeno v příloze RK-41-2016-28, př. 2.
Návrh řešení Odbor zdravotnictví a oddělení řízení lidských zdrojů navrhují poskytnout v souladu s § 134 a § 134a zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, odměny ředitelkám/ředitelům zdravotnických příspěvkových organizací dle materiálu RK-41-2016-28, př. 1. Odměny budou vyplaceny z vlastních zdrojů organizací.
Dále odbor zdravotnictví navrhuje zrušit osobní cíl Zajištění dodávky licencí, implementace a fungování modulu DMS (Document Management System - nástroje pro celkovou správu elektronických dokumentů v organizaci) realizovaného v rámci jednotného ERP systému určený pro ředitelky/ředitele nemocnic a ZZS KV.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
stanoví
v souladu s § 134 a § 134a zákona č. 262/2006 Sb., zákoník práce, ve znění pozdějších předpisů, odměny ředitelkám/ředitelům zdravotnických příspěvkových organizací, dle materiálu RK-41-2016-28, př. 1;
ruší
osobní cíl pro ředitelky/ředitele nemocnic zřizovaných krajem a ředitelku Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace - Zajištění dodávky licencí, implementace a fungování modulu DMS (Document Management System - nástroje pro celkovou správu elektronických dokumentů v organizaci) realizovaného v rámci jednotného ERP systému .
Odpovědnost odbor zdravotnictví, oddělení řízení lidských zdrojů, ředitelky/ředitelé zdravotnických příspěvkových organizací zřizovaných krajem
Termín 2016- 12- 31
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz