Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2005-16

RK-17-2005-16.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-17-2005-16
NázevDarování pozemku v k. ú. Dobrnice obci Leština u Světlé
Zpracoval J. Tvrzová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuObec Leština u Světlé požádala o převod pozemku par. č. 347 - ostatní plocha, silnice v k. ú. Dobrnice. Tento pozemek je částečně zastavěn silnicí III/1305 a nezastavěná část tvoří polní cestu, která vede ke dvěma rodinným domům v místní části Dobrnice obce Leština u Sv. Obec zajišťuje řadu let její údržbu, a proto také požádala o dotaci na její opravu na SFDI. V souvislosti s tím dodatečně zjistila, že pozemek, po kterém cesta vede, je ve vlastnictví kraje. Pozemek par. č. 347 je zapsán na listu vlastnictví č. 165 pro k. ú. Dobrnice a obec Leština u Světlé, jeho správu zajišťuje Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod. Pro účely převodu bude nezbytné vypracování geometrického plánu na odměření části pozemku par. č. 347 v rozsahu zastavění tělesem silnice III/1305.
Návrh řešení Odbor majetkový doporučuje darovat část pozemku par. č. 347 v k. ú. Dobrnice obci Leština u Světlé ve smyslu čl. II. Zásad Zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina z důvodu veřejného zájmu. Zmíněná část předmětného pozemku se nachází mimo těleso silnice III/1305 a její převod nemá na funkci silnice vliv. Geometrický plán, který oddělí nezbytnou část pozemku tvořící nezpevněnou komunikaci, bude vypracován na náklady žadatele. Možnost kompenzovat dar z majetku kraje Vysočina obcí Leština u Světlé nebyla zjištěna.
Návrh usnesení předpokládá schválení zveřejnění záměru darování části pozemku par. č. 347 - ostatní plocha, silnice v k. ú. Dobrnice v rozsahu určeném geometrickým plánem.
StanoviskaSprávce - SÚS Havlíčkův Brod a odbor dopravy a silničního hospodářství souhlasí s převodem pozemku na obec.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zveřejnění záměru darovat obci Leština u Světlé geometrickým plánem odměřenou část pozemku par. č. 347 - ostatní plocha, silnice v k. ú. Dobrnice, obec Leština u Světlé a
doporučuje
schválit darování části pozemku par. č. 347 - ostatní plocha, silnice v k. ú. Dobrnice, obec Leština u Sv. v rozsahu dle geometrického plánu do vlastnictví obce Leština u Světlé.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz