Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-17-2005-11

RK-17-2005-11.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-17-2005-11
NázevSouhlas se stavbou odbočovacích pruhů - k. ú. Stránecká Zhoř
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátila prostřednictvím projektové kanceláře PROJEKT invest, s.r.o. Zlín společnost Lidl Česká republika v. o. s., Praha se žádostí o souhlas s úpravami na silnici II/602 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř. Úpravy na silnici budou spočívat ve vybudování odbočovacích pruhů s odvodňovacím příkopem a propustkem pod hospodářským sjezdem a navrhovanou účelovou komunikací v rámci stavby logistického centra Lidl ve Stránecké Zhoři. Dle předložené projektové dokumentace se stavba má dotknout pozemku par. č. 282/1 - ost. plocha, silnice o výměře 43 750 m2 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř.
Pozemek par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou.
Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Velké Meziříčí je veden na listu vlastnictví č. 378 pro uvedené k. ú. a obec ve vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Správu a údržbu silnic Žďár nad Sázavou.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s vybudováním odbočovacích pruhů s odvodňovacím příkopem a propustkem pod hospodářským sjezdem a navrhovanou účelovou komunikací v rámci stavby logistického centra Lidl ve Stránecké Zhoři na pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř. K navrhovanému projektu dopravního řešení se kladně vyslovila Správa a údržba silnic Žďár nad Sázavou. Vzhledem k tomu, že odbočovací pruhy jsou ve smyslu ustanovení § 12 zákona č. 13/1997 Sb., pozemních komunikacích, v platném znění součástí silnice, je třeba, aby po realizaci a vydání pravomocného kolaudačního rozhodnutí bylo provedeno majetkoprávní vypořádání mezi investorem, tj. společností Lidl Česká republika v. o. s. a krajem Vysočina spočívající v darování stavby odbočovacího pruhu na pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř, popř. i dalšího pozemku stavbou dotčeného. V rámci právní jistoty navrhuje OM uzavřít smlouvu o budoucí darovací smlouvě, ve které se investor zaváže, že kraji Vysočina daruje stavbu odbočovacích pruhů na pozemku par. č. 282/1, popř. další pozemek, který bude stavbou dotčen. Tento postup navrhuje i investor.
Usnesení předpokládá vydání souhlasu s vybudováním odbočovacích pruhů s odvodňovacím příkopem a propustkem pod hospodářským sjezdem a navrhovanou účelovou komunikací v rámci stavby logistického centra Lidl ve Stránecké Zhoři na pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř a doporučení zastupitelstvu kraje schválit uzavření budoucí darovací smlouvy.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Žďár nad Sázavou vyslovila dne 15. 12. 2004 stanovisko, podle kterého nemá námitky k navrhovaným úpravám a stanovila podmínky, za nichž má být stavba provedena. K návrhu dopravního značení uvedla dne 20. 4. 2005, že nemá připomínky.
Odbor dopravy a silničního hospodářství nemá námitky proti uzavření smlouvy budoucí darovací smlouvě.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s vybudováním odbočovacích pruhů s odvodňovacím příkopem a propustkem pod hospodářským sjezdem a navrhovanou účelovou komunikací v rámci stavby logistického centra Lidl ve Stránecké Zhoři na pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř a
doporučuje
zastupitelstvu kraje schválit uzavření smlouvy o budoucí darovací smlouvě, ve které se investor, tj. společnost Lidl Česká republika v. o. s., zaváže po realizaci stavby a jejím geometrickém zaměření darovat stavbu odbočovacích pruhů na pozemku par. č. 282/1 v k. ú. a obci Stránecká Zhoř a popř. i další pozemek, na kterém stavba bude umístěna, do vlastnictví kraje Vysočina
Odpovědnost odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz