Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-39-2016-66

RK-39-2016-66.doc
Číslo materiálu66
Číslo jednacíRK-39-2016-66
NázevNávrh na zařazení nové akce SOŠ a SOU Třešť - oprava bytu do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství
Zpracoval E. Pausarová
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce: SOŠ a SOU Třešť - oprava bytu do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství, umožňující zahájení projektové přípravy a následný výběr zhotovitele a realizaci. V současné době probíhá příprava projektu IROP: Hrad Roštejn - zpřístupnění nových expozic , jehož součástí je i rekonstrukce hradu Roštejn. V rámci přípravných prací je nutné zajistit náhradní ubytování zaměstnanců Muzea Vysočiny v Jihlavě. Služební byt bude v rámci tohoto projektu rekonstruován.
Kraj Vysočina vlastní a příspěvková organizace SOŠ a SOU Třešť má v hospodaření budovu č. p. 1448, číslo orientační 4a v ulici Roosweltově v Třešti, ve které je m. j. nevyužívaná bytová jednotka 3+1. Tato bytová jednotka je v současné době v technickém stavu, který neumožňuje její využití. OM navrhuje tuto bytovou jednotku opravit. Jedná se o nefunkční elektroinstalaci, vytápění, sociální zařízení a podlahové krytiny. Opravená bytová jednotka bude využita jako náhradní ubytování po dobu rekonstrukce bytové jednotky v objektu hradu Roštejn a i v budoucnu bude možné její využití pro potřeby zajištění ubytovacích kapacit v rámci provozu hradu. Předpokládané náklady na opravu činí 500 tis. Kč bez DPH.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit novou akci: SOŠ a SOU Třešť - oprava bytu do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2016, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství. Finanční krytí této akce předpokládá odbor majetkový řešit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství. Odbor majetkový předpokládá vypracování zadávací dokumentace a na základě této dokumentace zajistí realizaci akce spolu se souvisejícími činnostmi.
StanoviskaOdbor ekonomický bere materiál na vědomí.

Stanovisko SOŠ a SOU Třešť k využití bytové jednotky na adrese Roosweltova ulice číslo popisné 1448, číslo orientační 4a. Naše organizace tuto nefunkční bytovou jednotku dlouhodobě nevyužívá a je tudíž možné ji po zprovoznění využít pro potřeby Hradu Roštejna. V období rekonstrukce objektu hradu je možno využít i přilehlé podkrovní prostory.

Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu: nemá k materiálu připomínky a souhlasí s navrženým usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci SOŠ a SOU Třešť - oprava bytu do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 11. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz