Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-38-2016-11

RK-38-2016-11.doc  RK-38-2016-11pr01.doc  RK-38-2016-11pr02.doc
Číslo materiálu11
Číslo jednacíRK-38-2016-11
NázevPředběžný záměr Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval L. Novotná
Předkládá L. Seidl
Počet příloh
Popis problémuOdbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu obdržel od ředitele Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace (dále též HDJ) záměr zapojit se do programu vyhlášeného Evropskou komisí na podporu projektů evropské spolupráce na roky 2014-2020 CRAETIVE EUROPE, který předkládá ve formě projektové fiše Malí hrdinové Radě Kraje Vysočina ke schválení, viz materiál RK-38-2016-11, př. 1.
Záměrem Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace je zapojit se do mezinárodní spolupráce divadel evropských zemí, do společného divadelně společenského projektu 5 divadel (Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rakousko, Francie).
Hlavním cílem projektu je posilování mezikulturního dialogu, motivovat k solidaritě a empatii prostřednictvím umění.
Horácké divadlo Jihlava, příspěvková organizace bude nositelem a hlavním garantem projektu, koordinátorem výstupových aktivit a bude dohlížet na harmonogram projektu. Nese zodpovědnost za koordinaci projektu jako celku, za reporting směrem k poskytovateli dotace, za umělecké výstupy české strany a za výzkum v českém prostředí.
Uzávěrka podání projektové žádosti je 23. listopadu 2016. V případě schválení projektové žádosti bude projekt fyzicky zahájen v červnu 2017 a realizován v délce trvání 24 měsíců.
Vzhledem k nastavení a podmínkám programu CRAETIVE EUROPE Horácké divadlo Jihlava, příspěvková organizace nepožaduje předfinancování projektu a projektový záměr nevykazuje nároky na rozpočet kraje. Financování výše uvedeného dvouletého projektu bude zajištěno průběžně poskytovanou dotací z CREATIVE EUROPE, předpokládá se 5 etapových fází.
Celkové náklady projektu činí 4 050 000 Kč/5 subjektů. Celkové náklady uvedené u Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace jsou vzhledem k pozici HDJ, leader projektu, 4 050 000 Kč. Celkové náklady uvedené u příspěvkové organizace, za které HDJ přímo zodpovídá, představují částku 1 458 000 Kč; z toho vlastní zdroje příspěvkové organizace tvoří 583 200 Kč (40%, jedná se o zapojení v podobě mezd, pronájmu prostor, materiálu, aktivit HDJ běžně realizovaných apod.), podpora z fondů EU, vztaženo k nákladům u příspěvkové organizace, je 874 800 Kč (60%).
Subjekty zapojené do výše uvedeného projektového záměru Malí hrdinové mají zkušenosti s realizací evropských projektů, vč. programu CREATIVE EUROPE.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 čl. 4 odstavec 3 schválit předběžný záměr Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace, dle materiálu RK-38-2016-11, př. 1.
Projektový záměr odpovídá hlavnímu účelu příspěvkové organizace; vzhledem k výstupům projektu je vynakládání veřejných prostředků efektivní; vzhledem k hospodaření Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace je financování reálné a nepředpokládá vznik okolností, které by mohly mít dopad na zřizovatele.
Projekt přispěje k rozvoji mezinárodní spolupráce a ke zviditelnění Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace na celostátní úrovni.
StanoviskaGrémium ředitele: souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor ekonomický: z předloženého projektového záměru příspěvkové organizace vyplývá, že realizace projektu nebude znamenat žádný nárok na rozpočet kraje.
Odbor regionálního rozvoje: nemá připomínky k předloženému projektovému záměru.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
předběžný záměr Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace, dle materiálu
RK-38-2016-11, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu, ředitel Horáckého divadla Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 31. 12. 2019
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz