Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2016-34

RK-35-2016-34.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-35-2016-34
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov Jeřabina Pelhřimov - odvodnění pozemku p. č. 387/1 Počátky do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce: Domov Jeřabina Pelhřimov - odvodnění pozemku p.č. 387/1 Počátky do rozpočtu kraje do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci, umožňující výběr zhotovitele a realizaci.
V roce 2015 byla dokončena investiční akce Transformace ÚSPMP Těchobuz III - Počátky 2 a terapie . Po vydání kolaudačního souhlasu na výše uvedenou akci vybudoval Domov Jeřabina, kolem pozemku par. č. 387/1 dřevěnou ohradu a uvnitř této ohrady umístil přístřešek pro koně, přístřešek pro miniovce a minikozy, včetně přístřešku pro uskladnění sena a slámy. Pozemek 387/1 přímo sousedí s pozemkem p.č. 387/2 na kterém jsou umístěny dokončené objekty z akce Transformace ÚSPMP Těchobuz III - Počátky 2 a terapie a jsou od sebe odděleny pletivovým plotem s podhrabovými deskami. Chovem výše uvedeného zvířectva a nevhodnou konfigurací terénu dochází, při intenzivních deštích, ke splachu povrchové vody, která odtéká podél podhrabových desek na pozemky p.č. 385/3 a p.č. 385/4 sousedního vlastníka a zaplavuje jeho stávající garáž.
Řešením této situace je provedení stavebních úprav spočívajících v instalaci betonových žlabovek, které zachytí stékající vodu a ta bude přes novou horskou vpusť, novým kanalizačním potrubím svedena do stávajícího kanalizačního řadu.
Návrh řešení OM navrhuje rozhodnout zařadit novou akci: Domov Jeřabina Pelhřimov - odvodnění pozemku p.č. 387/1 Počátky do rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2016, do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci.
Finanční krytí této akce předpokládá odbor majetkový řešit změnou rozpisu rozpočtu v rámci kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4.
Návrh usnesení předpokládá rozhodnutí o zařazení nové akce.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.

Odbor sociálních věcí nemá k materiálu připomínky a souhlasí s navrženým usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov Jeřabina Pelhřimov - odvodnění pozemku p. č. 387/1 Počátky do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 10. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz