Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2016-07

RK-35-2016-07.doc
Číslo materiálu07
Číslo jednacíRK-35-2016-07
NázevPříspěvek na provoz pro příspěvkovou organizaci Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava - soutěž Trofej Philippa Milla v Remeši - návrh na provedení rozpočtového
Zpracoval J. Skála
Předkládá I. Šteklová
Počet příloh
Popis problémuNa základě partnerství s regionem Grand Est ve Francii (navazujícího na spolupráci se Champagne-Ardenne) byl Kraj Vysočina osloven s nabídkou nominovat jednu ze svých hotelových škol do mezinárodního kola soutěže Trofej Philippa Milla, které se bude konat dne 7. listopadu 2016 v Remeši. Philippe Mille je šéfkuchař v restauraci zámeckého hotelu Domaine Les Crayeres v Remeši a držitel ocenění Nejlepší pracovník Francie za rok 2011. Soutěžní tým se skládá ze dvou soutěžících, studentů hotelové školy, a jednoho učitele školy jako pedagogického doprovodu.
Této soutěže se v roce 2013 úspěšně zúčastnil tým z hotelové školy v Třebíči a v roce 2015 z hotelové školy v Havlíčkově Brodě.
Pro letošní rok byla vybrána k reprezentaci Kraje Vysočina na této soutěži Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava.
V rozpočtu kraje, v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 - Mezinárodní spolupráce (jinde nezařazená) jsou zahrnuty finanční prostředky i na soutěže pořádané partnerskými regiony.
Návrh řešení Vyslání soutěžního týmu z Obchodní akademie, Střední zdravotnické školy, Střední odborné školy služeb a Jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky Jihlava na mezinárodní gastronomickou soutěž lze vnímat jako výjimečnou příležitost pro tuto školu a její studenty, stejně jako dobrou reprezentaci Kraje Vysočina na mezinárodní scéně v oblasti středního školství a gastronomie.
Z těchto důvodů navrhuje odbor sekretariátu hejtmana financovat náklady spojené se zajištěním přípravy týmu na soutěž Trofej Philippa Milla formou zvýšení příspěvku na provoz příspěvkové organizaci Obchodní akademie, Střední zdravotnická škola, Střední odborná škola služeb a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava o částku 22 150 Kč.
Finanční prostředky jsou poskytovány jako příspěvek na provoz dle zákona č. 250/2000 Sb., ve znění pozdějších předpisů, v souvislosti s výkonem zřizovatelské funkce.
StanoviskaOdbor školství, mládeže a sportu: Nemá připomínky k předloženému materiálu.

Odbor ekonomický: Ve schváleném Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2016, v kapitole Zastupitelstvo kraje, § 6223 je počítáno s finančními prostředky na zajištění vztahů s partnerskými regiony.

Odbor informatiky: Příspěvek na provoz je evidován v systému eDotace - O01663.0007.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
zvýšení závazného ukazatele Příspěvek na provoz pro Obchodní akademii, Střední zdravotnickou školu, Střední odbornou školu služeb a Jazykovou školu s právem státní jazykové zkoušky Jihlava, Karoliny Světlé 4428/2, 586 01 Jihlava, IČO: 00836591, o částku 22 150 Kč určenou na pokrytí nákladů spojených s účastí na soutěži Trofej Philippa Milla ve Francii v Remeši.
Odpovědnost odbor sekretariátu hejtmana, odbor ekonomický
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz