Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-31-2016-06

RK-31-2016-06.doc  RK-31-2016-06pr01.pdf
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-31-2016-06
NázevProjektový záměr - Mobilní zařízení ve zdravotnictví pro Kraj Vysočina - návrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Informatika
Zpracoval V. Jáchim
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV listopadu 2015 byl odbor informatiky osloven tchajwanskou společností KJump s nabídkou realizace pilotní implementace mobilního eHealth řešení v prostředí Kraje Vysočina. Podrobnosti jsou součástí přílohy č. 1 materiálu, proto lze tady jen konstatovat, že jde o unikátní komplexní řešení monitoringu zdravotního stavu pacientů v domácí péči či v prostředí organizací sociální péče. Vzhledem k tomu, že jde o pilotní aktivitu, kdy cílem je ověřit v praxi takový systém sledování zdravotního stavu pacientů, zapojení institucí do projektu bylo zcela dobrovolné. Projet tedy bude realizován ve spolupráci s krajskými nemocnicemi v Jihlavě, Havlíčkově Brodě a Novém Městě na Moravě, za organizace sociální péče bude projekt realizován v Domově pro seniory Mitrov. Monitorovaných pacientů bude v první fázi cca 115 - 120, následně rozhodneme na základě výsledků pilotního monitorování, jak systém dále rozšířit.
Zvažovanou součástí projektu je i spolupráce s VZP při vyhodnocování dopadů tzv. řízené péče. Jde o interní aktivitu VZP, které se snaží otestovat a nastavit motivační systém self-monitoringu a preventivní péče u chronických pacientů (především diabetes II. typu) při aktivním zapojení lékařů (ambulantních i praktických).
Všechny složky systému jsou vyvinuty a navrženy společností KJump, tvoří unikátní celek, kde je garantována 100% kompatibilita a funkčnost, proto je zvolena forma přímého zadání. Tento systém je unikátní ze dvou hledisek, jde o unikátní systém ve své komplexnosti (centrální SW, mobilní aplikace a široká škála měřících přístrojů), kde existuje garance jednoduchého způsobu použití a již praktické funkčnosti, navíc jsme první kraj v ČR, který takové komplexní řešení pilotně otestuje ve svých organizacích. I proto byla zvolena forma zadání společnosti KJump, a to s ohledem na praktické zkušenosti s implementací, i když v zahraničí.
Návrh řešení Navrhujeme radě schválit projekt dle materiálu RK-31-2016-06, př. 1 a schválit rozpočtové opatření, kterým bude navýšena kapitola Informatika o částku 1 600 000 Kč za použití kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje na realizaci projektu Mobilní zařízení ve zdravotnictví.
Stanoviska
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
projekt Mobilní zařízení ve zdravotnictví pro Kraj Vysočina dle materiálu RK-31-2016-06, př. 1;
bere na vědomí
přímé zadání realizace projektu společnosti KJump;
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení kapitoly Informatika, § 3636 - Územní rozvoj, o částku 1 600 000 Kč při současném snížení kapitoly Rezerva a rozvoj kraje, § 6409 -Ostatní činnosti jinde nezařazené, položky Péče o lidské zdroje a majetek kraje o částku 1 600 000 Kč na výdaje související s realizací projektu Mobilní zařízení ve zdravotnictví.
Odpovědnost OI
Termín 31. 12. 2017
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz