Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-30-2016-56

RK-30-2016-56.doc
Číslo materiálu56
Číslo jednacíRK-30-2016-56
NázevNávrh na zařazení nové akce Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, rekonstrukce komunikačního zařízení sestra - pacient do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící rekonstrukci komunikačního zařízení sestra - pacient. Navrhované komunikační zařízení je určené pro lůžkové jednotky nemocnic, léčeben, domovů důchodců a obdobných zařízení s potřebou trvalého kontaktu přítomných osob s obsluhou - personálem. Toto zařízení slouží pro zajištění hovorové komunikace klientů z lůžkových pokojů prostřednictvím zásuvek pacienta a pokojových terminálů, k akustické signalizaci u hlavního terminálu, v místech přítomnosti personálu a k optické signalizaci prostřednictvím pokojových svítidel na chodbě nad pokoji. Dále zařízení slouží k přenosu nouzového volání prostřednictvím táhel nouzového volání z WC a sprchových koutů pokojů. Pravděpodobně vlivem přepětí při bouřkách došlo k rozsáhlému poškození původního komunikačního zařízení a nyní hrozí jeho celkové selhání. Aktuální stav OM projednal s odborníky, kteří navrhli neprodleně realizovat rekonstrukci celého zařízení. Předpokládané náklady akce činí 7,5 mil. Kč s DPH.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, rekonstrukce komunikačního zařízení sestra - pacient do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci a rekonstrukci neprodleně realizovat. Akce bude finančně kryta změnou rozpisu rozpočtu, v rámci akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M4 - Sociální věci. Realizací rekonstrukce komunikačního zařízení sestra - pacient bude zařízení uvedeno do souladu s technickou normou VDE 0834 Volací zařízení v nemocnicích, ústavech sociální péče a podobných zařízeních.
StanoviskaOE bere materiál na vědomí.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Domov pro seniory Náměšť nad Oslavou - havárie, rekonstrukce komunikačního zařízení sestra - pacient do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M4 - Sociální věci.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 9. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz