Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2016-34

RK-28-2016-34.doc
Číslo materiálu34
Číslo jednacíRK-28-2016-34
NázevNominace zástupců Kraje Vysočina do Řídícího výboru Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace
Zpracoval S. Lemperová
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o nominaci zástupců Kraje Vysočina do Řídícího výboru Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace (dále jen IPRÚ JSA ).
Kraj Vysočina se v rámci přípravy na programovací období 2014 -2020 podílel na přípravě IRPÚ JSA. Strategie IPRÚ JSA je orientována na tři strategické cíle - Ekonomicky silnou a sociálně stabilní aglomeraci, Integrovanou a ekologickou mobilitu a Kvalitní a funkční prostředí, přičemž si klade za cíl propojit a koordinovat tematicky různorodé intervence jednotlivých nositelů tak, aby směřovaly ke společnému cíli, jímž je podpořit růst, konkurenceschopnost a prosperitu krajského města Jihlavy a jeho širokého okolí. Prostřednictvím IPRÚ JSA budou v programovém období 2014-2020 realizovány zejména nejvýznamnější rozvojové projekty s prokazatelným dopadem do území.
Realizace IPRÚ JSA řídí Metodickým pokynem pro využití integrovaných nástrojů v programovém období 2014 - 2020. Jedním z požadavků tohoto metodického pokynu je ustavení Řídícího výboru, kde jedním z obligatorních členů je i Kraj Vysočina. V této souvislosti požádalo Statutární město Jihlava Kraj Vysočina o nominaci zástupců do Řídícího výboru IPRÚ JSA.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina (dále jen ORR ) navrhuje radě kraje nominovat Ing. Bc. Martina Hyského zástupcem Kraje Vysočina v Řídícím výboru IPRÚ JSA a doc. RNDr. Ivetu Fryšovou, Ph. D. jeho 1. náhradnicí.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
nominuje
Ing. Bc. Martina Hyského jako zástupce Kraje Vysočina v Řídícím výboru Integrovaného plánu rozvoje území Jihlavské sídelní aglomerace a doc. RNDr. Ivetu Fryšovou, Ph. D. jeho 1. náhradnicí.
Odpovědnost ORR
Termín 9. 9. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz