Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-25-2016-58

RK-25-2016-58.doc  RK-25-2016-58pr01.doc
Číslo materiálu58
Číslo jednacíRK-25-2016-58
NázevSchválení Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny PODNIK PŘÁTELSKÝ RODINĚ a vyhlášení soutěže PODNIK PŘÁTELSKÝ RODINĚ 2016
Zpracoval S. Holbová
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuZa účelem zvýšení povědomí o problematice slaďování rodinného a pracovního života mezi zaměstnavateli a zaměstnanci a ocenění podniků, které se ve své personální politice touto problematikou zabývají, vyhlásil Kraj Vysočina v roce 2014 první ročník soutěže Podnik přátelský rodině. Soutěž byla realizována na základě schválených Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině č. 7/14 ze dne 9. 9. 2014. Do soutěže se celkem zapojilo 27 podniků z Kraje Vysočina. 4 z nich byly v kategorii Malý podnik (do 25 zaměstnanců), 17 podniků se přihlásilo do kategorie Střední podnik
(26-250 zaměstnanců) a 6 zaměstnavatelů reprezentovalo kategorii Velký podnik (nad 250 zaměstnanců). Slavnostní předání cen třem nejlepším podnikům v každé kategorii proběhlo u příležitosti oslav Dne rodiny 14. května 2015 v Horáckém divadle Jihlava.
Vyhlášení 2. ročníku soutěže Podnik přátelský rodině připadá dle Zásad Zastupitelstva na letošní kalendářní rok (konání jednou za dva roky) a OSV ho bude realizovat od 1. 10. 2016. Za tímto účelem došlo na základě zkušeností z 1. ročníku a připomínek hodnotící komise k úpravě Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině. Hlavní úprava se týká doplnění Soutěžního dotazníku, který tvoří přílohu č. 2 těchto Zásad, o otázky prokazující konkrétní způsoby naplnění jednotlivých realizovaných opatření. Dále došlo k úpravě Metodiky pro hodnocení dotazníků soutěže, jež tvoří přílohu č. 3 těchto Zásad. Zde došlo především ke snížení bodového hodnocení za doplňující otázky tak, aby bodování nepřevážilo nad hodnocením základní části dotazníku. Úprava byla konzultována s vedoucí Oddělením řízení lidských zdrojů.
2. ročník soutěž bude realizován ve spolupráci s Hospodářskou komorou Kraje Vysočina, za účelem oslovení podniků byla předjednána spolupráce s Klubem personalistů a KOUS. Soutěž bude provázena mediální kampaní na webu kraje, v Novinách Kraje Vysočiny a v tiskovinách uvedených partnerů. Podrobný popis soutěže je obsažen v Zásadách Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině, jež tvoří materiál RK-25-2016-58, př. 1.
Návrh řešení OSV navrhuje Radě Kraje Vysočina doporučit Zastupitelstvu Kraje Vysočina
* schválit úpravu Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině dle materiálu RK-25-2016-58, př. 1;
* vyhlásit soutěž Podnik přátelský rodině pro rok 2016 dle Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině.
StanoviskaOddělení řízení lidských zdrojů: nemá připomínky k předloženému materiálu. Vyhlášení soutěže a udělení ceny PODNIK PŘÁTELSKÝ RODINĚ podporuje opatření Vytvářet vhodné příležitosti k motivaci zaměstnavatelů v Kraji Vysočina pro realizaci opatření v oblasti rovného zacházení, slaďování osobního a pracovního života , které si v rámci cílů připravené Strategie uplatňování principu rovnosti v podmínkách Krajského úřadu Kraje Vysočina předsevzal krajský úřad realizovat.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* schválit Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině dle materiálu RK-25-2016-58, př. 1;
* vyhlásit soutěž Podnik přátelský rodině pro rok 2016 dle Zásad Zastupitelstva Kraje Vysočina pro udělení ceny Podnik přátelský rodině.
Odpovědnost OSV
Termín 31. 10. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz