Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2016-39

RK-24-2016-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-24-2016-39
NázevInformace o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu
Zpracoval J. Kalina
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci dle Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek č. 06/14 ze dne 22. 7. 2014 (dále jen Pravidla ) o přímém zadání zakázky malého rozsahu s předpokládanou hodnotou vyšší než 200 000 Kč bez DPH.
Dne 31. března 2016 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlásilo 27. výzvu k podávání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP ), specifického cíle 1.3 - Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof.
Příjem žádostí o podporu byl zahájen 15. dubna 2016 a bude ukončen 31. ledna 2018.
Rada Kraje Vysočina unesením 1169/22/2016/RK schválila projektový záměr Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV dle materiálu RK-22-2016-17, př. 2 a uložila odboru zdravotnictví a ředitelce Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace, zajistit přípravu projektové žádosti Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV v souladu s 27. výzvou z IROP. Pro přípravu projektové žádosti je nezbytným předpokladem zpracovaná stavební projektová dokumentace. Materiál RK-22-2016-17 obsahoval stanovisko odboru majetkového: S ohledem na potřebu zajistit podklady pro projektovou žádost v co nejkratším termínu a s ohledem na čas potřebný k zajištění projektové dokumentace stavby OM navrhuje neprodleně zahájit projektovou přípravu stavby.
Vzhledem k tomu, že podpora IROP bude posuzována a přidělována podle data doručení žádosti, jsou zde objektivně dány důvody pro přímé zadání veřejné zakázky a to zejména časové. O způsobu zadání a uzavření smlouvy rozhodl v souladu s ustanovením čl. 7 odst. 5 Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek č. 02/2016 Ing. Libor Joukl, náměstek hejtmana pro oblast majetku, dopravy a silničního hospodářství. Dne 1. 7. 2016 rozhodl o zadání zakázky kraje malého rozsahu Vzdělávací a výcvikové středisko integrovaného záchranného systému v Jihlavě - projektová dokumentace zhotoviteli: PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o., Palackého 48, 393 01 Pelhřimov. Dne 15. 7. 2016 byla uzavřena smlouva o dílo s tímto zhotovitelem za nabídkovou cenu 526 000 Kč bez DPH + výkon autorského dozoru za cenu 400 Kč bez DPH za 1 hodinu v rozsahu cca 25 hodin.
K přímému zadání veřejné zakázky malého rozsahu bylo přistoupeno vzhledem k potřebě velmi rychlého zpracování předmětu veřejné zakázky. Projektová dokumentace včetně položkového rozpočtu stavby a podané žádosti o stavební povolení je nezbytnou součástí projektové žádosti. Projektovou žádost je potřeba podat v co nejbližším možném termínu s ohledem na předpokládaný velký zájem uchazečů o podporu v rámci vyhlášené výzvy. Striktní termín na zpracování projektové dokumentace byl požadován při kontaktování potencionálních dodavatelů a vybraný dodavatel ho smluvně garantuje.
Dodavatel PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o. je zpracovatelem studie Vzdělávacího a výcvikového střediska integrovaného záchranného systému v Jihlavě, je plně seznámen s podmínkami dané lokality a s potřebami zamýšleného projektu.
Díky těmto již získaným informacím je nabídková cena na úrovní cca 1% předpokládaných realizačních nákladů pro zadavatele velice příznivá. Cena se pohybuje pod obvyklou hladinou cen projekčních prací obvyklou v místě, čase a rozsahu poptávaných služeb. Dosavadní zkušenosti s tímto dodavatelem jsou však dobrým předpokladem pro vytvoření kvalitní projektové dokumentace.
Výdaje na pořízení projektové dokumentace je možné krýt v rámci schváleného rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2016. Dočerpání prostředků za výkon autorského dozoru však proběhne až v roce či letech následujících, dle realizace stavby. Díky způsobu zadání zhotovení projektové dokumentace se bude jednat o nezpůsobilý náklad čerpání prostředků IROP, ale vzhledem k pravidlům přidělování finančních prostředků se zvyšuje pravděpodobnost čerpání prostředků IROP na vlastní realizaci stavby, kde se jedná o výrazně vyšší finanční prostředky.
Návrh řešení Podle Čl. 7 odst. (5) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek je o rozhodnutí informována rada kraje na svém nejbližším zasedání. Odbor majetkový, Krajského úřadu Kraje Vysočina, navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí náměstka hejtmana pro oblast majetku, dopravy a silničního hospodářství o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu Vzdělávací a výcvikové středisko integrovaného záchranného systému v Jihlavě - projektová dokumentace zhotoviteli: PROJEKT CENTRUM NOVA s. r. o., Palackého 48, 393 01 Pelhřimov, IČO: 28094026.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 25. 7. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz