Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-24-2016-05

RK-24-2016-05.doc  RK-24-2016-05pr01.doc
Číslo materiálu05
Číslo jednacíRK-24-2016-05
NázevMemorandum o sdílení sítí ŘSD - ROWANet
Zpracoval P. Pavlinec, K. Jiráková
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuV březnu tohoto roku byla ze strany ŘSD ČR nabídnuta Kraji Vysočina spolupráce v oblasti využití služeb krajských konektorů CMS 2.0, které jsou umístěny v prostorách technologického centra Kraje Vysočina. Kraj Vysočina nabídku ŘSD ČR přijal s tím, existuje možný prostor pro spolupráci v mnoha oblastech, mimo jiné např. při dalším rozvoji kamerových a meteorologických systémů a sdílení jejich výstupů, reciprocitním využívání tras datových sítí a další.
Dlouhodobá vzájemná spolupráce ŘSD ČR a Kraje Vysočina v oblasti informačních a komunikačních technologií je předmětem navrhovaného Memoranda o sdílení sítí ŘSD/ROWANet. Účelem Memoranda je zajištění společného koordinovaného postupu při výstavbě, užívání, inovaci a dalším rozvoji neveřejných telekomunikačních sítí a elektronických služeb, a to v zájmu omezení rizika duplicitních investic do infrastruktury.
Návrh řešení Odbor informatiky radě kraje navrhuje uzavřít Memorandum o sdílení sítí ŘSD/ROWANet, definující vzájemnou spolupráci a koordinovaný postup v oblasti informačních a komunikačních technologií.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít Memorandum o sdílení sítí ŘSD/ROWANet dle materiálu RK-24-2016-05, př. 1.
Odpovědnost OI
Termín 31. 8. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz