Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-23-2016-36

RK-23-2016-36.doc
Číslo materiálu36
Číslo jednacíRK-23-2016-36
NázevNávrh na zařazení nové akce VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce připojení vedení NN do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce řešící rekonstrukci stávajícího vedení rozvodné el. soustavy a následné napojení na el. soustavu NN.
Na základě požadavku distributora EON Distribuce a.s., jsme byli vyzváni k řešení stávajícího stavu připojení areálu školy na rozvodnou soustavu NN. Dle GIS a mapového portálu E.ON jsme vlastníky nejen trafostanice, ale i části rozvodné soustavy vysokého napětí (zdvojený sloup, vodiče, podpěrný bod, sekční odpínač). Tento stav je v přímém rozporu s koncepcí distributora elektrické energie E.ON. Tento stav vznikl v minulosti v nezjištěné době před vlastnictvím Kraje Vysočina.
Návrh řešení Možnosti řešení tohoto stavu:
- přechod do nízkého napětí - nevýhodná varianta pro provozovatele (školu), skokový nárůst ceny el. energie
- zřízení servisní smlouvy s distributorem - nevýhodná varianta pro provozovatele (školu); není možné stanovit přesnou cenu pravidelných plateb za servisní činnost a servisní zásahy na vlastněné technologii
- vybudování kioskové trafostanice - výhodná varianta pro provozovatele (školu); dohodnuto zaústění nové kabelové smyčky do nové trafostanice na náklady distributora včetně úhrady nového rozvaděče VN, vyřešení majetkových nesrovnalostí v rozvodech VN, venkovní kabelové vedení bude umístěno pod zemí a stávající přenosová soustava bude odstraněna
OM doporučuje variantu s vybudováním nové kioskové trafostanice i s ohledem na stávající stav celého zařízení, které je na hraně životnosti.
Akce bude finančně kryta změnou rozpisu rozpočtu, v rámci akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M1 - Školství.
Odhadované náklady akce jsou do 900 tis. Kč.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci VOŠ a SŠ veterinární, zemědělská a zdravotnická Třebíč - rekonstrukce připojení vedení NN do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 30. 11. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz