Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-22-2016-17

RK-22-2016-17.doc  RK-22-2016-17pr01.pdf  RK-22-2016-17pr02.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-22-2016-17
NázevProjektový záměr Kraje Vysočina na čerpání prostředků z IROP - Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV
Zpracoval J. Dvořáková
Předkládá S. Měrtlová
Počet příloh
Popis problémuDne 31. března 2016 Ministerstvo pro místní rozvoj ČR vyhlásilo 27. výzvu k podávání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu (dále jen IROP ), specifického cíle 1.3 - Zvýšení připravenosti k řešení a řízení rizik a katastrof.
27. výzva nazvaná ?Vzdělávací a výcviková střediska integrovaného záchranného systému (dále jen výzva ) dle materiálu RK-22-2016-17, př. 1 je zaměřena na modernizaci stávajících vzdělávacích a výcvikových středisek pro základní složky integrovaného záchranného systému (dále jen IZS ), zaměřených na rozvoj dovedností, odborných znalostí a součinnost základních složek IZS při řešení mimořádných událostí. V rámci této výzvy budou podporovány stavby, stavební úpravy, pořízení technologií, technického a technologického vybavení, výukového softwaru a výcvikových a školicích pomůcek pro modernizaci stávajících vzdělávacích a výcvikových středisek pro základní složky IZS.
Oprávněnými žadateli v této výzvě jsou mj. kraje jako zřizovatelé zdravotnické záchranné služby.
Návrh řešení V souladu s touto výzvou odbor zdravotnictví ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Kraje Vysočina, příspěvkovou organizací, (dále jen ZZS KV ) připravil projektový záměr Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV (dále jen projekt ) dle materiálu
RK-22-2016-17, př. 2.
Maximální výše celkových způsobilých výdajů na jeden projekt je 400 mil. Kč, minimální výše celkových způsobilých výdajů činí 1 mil. Kč. Příjem žádostí o podporu byl zahájen 15. dubna 2016 a bude ukončen 31. ledna 2018. Realizace podpořených projektů musí být ukončena nejpozději 31. prosince 2020.
Podpora z Evropského fondu regionálního rozvoje je navržena ve výši 85 %, ze státního rozpočtu ve výši 5 % a povinná spoluúčast žadatele bude činit 10 % celkových způsobilých výdajů projektu. Celkové výdaje projektu budou maximálně 45 mil. Kč.
Odbor zdravotnictví radě kraje navrhuje schválit projekt a doporučit zastupitelstvu kraje schválit převod finančních prostředků ve výši max. 45 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet projektu na přípravu a realizaci projektu, a to za předpokladu, že bude projekt schválen a doporučen k poskytnutí dotace. Finance budou uvolňovány v průběhu let 2016-2020 postupně dle aktuální potřeby.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor ekonomický: Předložený projektový záměr není uveden v Rozpočtovém výhledu Kraje Vysočina na roky 2016 - 2018. Spolufinancování bude ve výši 10 % způsobilých výdajů projektu, tedy cca 4,5 mil. Kč.
Odbor majetkový s ohledem na potřebu zajistit podklady pro projektovou žádost v co nejkratším termínu a s ohledem na čas potřebný k zajištění projektové dokumentace stavby OM navrhuje neprodleně zahájit projektovou přípravu stavby.
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina, příspěvková organizace souhlasí s navrženým řešením.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
projektový záměr Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV dle materiálu RK-22-2016-17, př. 2;
ukládá
odboru zdravotnictví a ředitelce Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace, zajistit přípravu projektové žádosti Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV v souladu s 27. výzvou z IROP;
doporučuje
zastupitelstvu kraje:
* udělit souhlas s realizací plánovaného projektu Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV dle materiálu RK-22-2016-17, př. 2;
* schválit převod finančních prostředků ve výši max. 45 mil. Kč z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV s tím, že finanční prostředky budou uvolňovány postupně podle aktuální potřeby projektu, a to za předpokladu, že bude projekt řídícím orgánem IROP schválen;
* schválit závazek Kraje Vysočina týkající se spolufinancování schváleného projektu Vzdělávací a výcvikové středisko ZZS KV z rozpočtu Kraje Vysočina ve výši 10 % celkových způsobilých výdajů projektu.
Odpovědnost odbor zdravotnictví, odbor analýz a podpory řízení, odbor ekonomický, ředitelka Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina, příspěvkové organizace
Termín 13. 9. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz