Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-39

RK-15-2005-39.doc  RK-15-2005-39pr1.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-15-2005-39
NázevSměrnice o technicko organizačních opatřeních k zajištění ochrany osobních údajů
Zpracoval K. Kotrba
Předkládá E. Šarapatková
Počet příloh
Popis problémuV současné době kraj Vysočina nemá stanoveno, který zaměstnanec, v jakém rozsahu a za jakých podmínek může osobní údaje zpracovávat, tzn., že zaměstnanci mají podle zákona o ochraně osobních údajů přístup k osobním údajům pouze v rámci plnění svých zákonných oprávnění a povinností.
Do budoucna bude mít kraj Vysočina (správce osobních údajů podle § 4 zákona o ochraně osobních údajů) zpracovaná a dokumentovaná přijatá a provedená technicko-organizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů v souladu s § 13 zákona o ochraně osobních údajů.
Návrh řešení OSŘKŽÚ navrhuje schválit Vnitřní předpis č. ../05 - Směrnice o technicko organizačních opatřeních k zajištění ochrany osobních údajů podle přílohy 1 materiálu RK-15-2005-39.
Plnění povinností správce osobních údajů je činností vykonávanou v samostatné působnosti. Tato činnost není zákonem č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon o krajích") svěřena žádnému z orgánů kraje. Proto v souladu s § 59 odst. 3 zákona o krajích o plnění povinností správce osobních údajů rozhoduje rada kraje.

Důvodem k vydání a realizaci tohoto Vnitřního předpisu č. ../05 - Směrnice o technicko organizačních opatřeních k zajištění ochrany osobních údajů je splnění zákonné povinnosti dané správci osobních údajů § 13 zákona (zpracovat a dokumentovat přijatá a provedená technicko-organizační opatření k zajištění ochrany osobních údajů v souladu se zákonem a jinými právními předpisy).
Druhým důvodem pro vydání tohoto Vnitřního předpisu č. ../05 - Směrnice o technicko organizačních opatřeních k zajištění ochrany osobních údajů je transparentní stanovení podmínek a rozsahu zpracování osobních údajů krajem Vysočina, stanovení konkrétních úkolů, konkrétní odpovědnosti jednotlivým zaměstnancům.

Tímto vnitřním předpisem bude zrušen Vnitřní předpis č. 3/02 - Směrnice o podmínkách a postupu při pronájmu bytů ze dne 28. 2. 2002.
StanoviskaVedoucí odborů neuplatnili připomínky.
Úřad pro ochranu osobních údajů nemá k návrhu směrnice výhrady.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
Vnitřní předpis č. ../05 - Směrnice o technicko organizačních opatřeních k zajištění ochrany osobních údajů podle materiálu RK-15-2005-39, př. 1.
Odpovědnost ředitel Krajského úřadu kraje Vysočina, vedoucí odborů
Termín průběžně
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz