Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-35

RK-15-2005-35.doc  RK-15-2005-35pr1.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-15-2005-35
NázevProdej školního dvora SOUz Kamenice nad Lipou
Zpracoval M. Pech
Předkládá Z. Ludvík
Počet příloh
Popis problémuUsnesením č. 0594/17/2004/RK projednala rada kraje záměr prodeje majetku ve správě SOUz, Kamenice nad Lipou, Masarykova 410, který slouží k zajištění živočišné výroby v zemědělském dvoře . V listopadu 2004 bylo zjištěno u jednoho zvířete podezření na nákazu paratuberkulózou a na základě tohoto zjištění vydala Krajská veterinární správa pro kraj Vysočina rozhodnutí o uložení předběžných opatření. Součástí tohoto rozhodnutí je zákaz přemísťování skotu s výjimkou odsunu na jatky za účelem okamžité porážky. Tento majetek je zatím v užívání společnosti AGRONOVA M&Pspol. s r.o. na základě smluv uzavřených s účinností od 1. 12. 2004. S ohledem na záměr prodeje zemědělského dvora bylo zajištěno ocenění:
1) movitých věcí sloužících k zajištění živočišné výroby zemědělského dvora a jsou pronajímány společností AGRONOVA M&P, znaleckým posudkem bylo oceněno 25 položek v celkové výši 1. 007, tis Kč.
2) nemovitostí zemědělského dvora ve vlastnictví kraje Vysočina, znaleckým posudkem byly oceněny budovy, stavby a pozemky a zjištěná cena činí 5. 593, tis Kč, z důvodu pronájmu nemovitostí bylo provedeno i ocenění výnosovým způsobem a to činí
1. 773, tis Kč
3) zvířat, které jsou předmětem pronájmu (chovné stádo) a půjčky (mladý skot) AGRONOVĚ M&P, znaleckým posudkem který zohledňuje výskyt onemocnění paratuberkulózou byla stanovena cena 621 tis Kč
Celková cena podle znaleckých posudků je 7. 231, tis Kč a v případě ocenění nemovitostí výnosovým způsobem činí 3. 401, tis Kč.
Návrh řešení S ohledem na výše uvedené skutečnosti a podmínkami, které vyplývají z veterinárního opatření vydaného Krajskou veterinární správou pro kraj Vysočina, lze prodej uvedeného majetku řešit přímým prodejem předem vybranému zájemci. Dne 23. 3. 2005 proběhla schůzka s jednateli společnosti AGRONOVA M&P spol. s r.o. a zástupci Krajského úřadu kraje Vysočina odboru OŠMS, OM a ředitele SOUz Kamenice nad Lipou. AGRONOVA M&P spol. s r.o. předložila vlastní cenovou nabídku na odkoupení majetku školního dvora dle materiálu RK-15-2005-35, př.1. Navrhovaná cena je podstatně nižší než je cena stanovená znaleckými posudky. OŠMS nedoporučuje prodej majetku zemědělského dvora za uvedenou cenu a navrhuje další jednání s jednateli společnosti AGRONOVA M&P spol. s r.o. za účasti pověřených členů rady kraje.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí s navrženým postupem.
Návrh usneseníRada kraje
nesouhlasí
s návrhem kupní ceny za odkoupení majetku zemědělského dvora SOUz Kamenice nad Lipou, kterou navrhla AGRONOVA M&P spol. s r.o. dle materiálu RK-15-2005-35, př.1, a
pověřuje
Františka Dohnala náměstka hejtmana kraje projednat se zástupci AGRONOVA M&P spol. s r.o. návrh ceny a podmínky prodeje majetku zemědělského dvora SOUz Kamenice nad Lipou.
Odpovědnost OŠMS, OM
Termín květen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz