Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2016-37

RK-15-2016-37.doc  RK-15-2016-37pr01.doc  RK-15-2016-37pr02.doc
Číslo materiálu37
Číslo jednacíRK-15-2016-37
NázevInformace o plánovaném přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu dle Pravidel Rady Kraje Vysočina
Zpracoval R. Sýkora
Předkládá V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuDomov Ždírec, příspěvková organizace, plánuje uzavřít smlouvu o poskytování dodávek tepla z bioplynové stanice, která se nachází v blízkosti příspěvkové organizace. Na základě mnoha uskutečněných jednání s majitelem bioplynové stanice, panem Petrem Dubnem, bylo příspěvkové organizaci nabídnuto zajištění dodávek tepla pro vytápění a ohřev vody. V současné době jsou dodávky tepla pro organizaci zajištěny na základě uzavřených smluv o distribuci zemního plynu, a to s dodavatelem, který je vždy vybrán prostřednictvím veřejné zakázky.
Firma Petr Duben je schopná příspěvkové organizaci dodávat nepřetržité dodávky tepla k zajištění vytápění a odběru teplé vody v objemu uvedeném ve smlouvě, materiál
RK-15-2016-37, př. 1. Garantovaná cena za dodávky tepla by byla ve výši 208 Kč/1 GJ, včetně DPH. Nabídnutá cena je levnější, a to i ve srovnání s vysoutěženou cenou od současného dodavatele, kde je přepočtená cena pro rok 2016 ve výši 285 Kč/ GJ. Připravená smlouva s Petrem Dubnem o poskytování dodávek tepla je navržena k uzavření na dobu neurčitou, s roční výpovědní lhůtou, přičemž po dobu prvních 4 let je nelze smlouvu vypovědět. Uvedené ustanovení je z důvodu investičních nákladů ze strany Petra Dubna, pro přivedení a položení potrubí z bioplynové stanice až k hranici pozemku Domova Ždírec, příspěvkové organizace.
S možností napojení Domova Ždírec, příspěvkové organizace, na dodávky tepla z nedaleké bioplynové stanice pana Petra Dubna, bylo počítáno již při rekonstrukci a výstavbě nového pavilonu ve Ždírci. Součástí investiční akce bylo i položení potrubí pro vedení tepla až k hranici pozemku ve vlastnictví Kraje Vysočina. Nezbytné investice jsou tak třeba již jen k úpravě kotelny, přičemž dle projektové dokumentace, se tyto úpravy budou pohybovat ve výši cca 690 tis. Kč. Finanční prostředky na realizaci úpravy kotelny budou použity z investičního fondu příspěvkové organizace. Návratnost investice je při současném vývoji cen odhadována do 4 let. Podrobné ekonomické zhodnocení výhodnosti napojení na bioplynovou stanici je uvedeno v materiálu RK-15-2016-37, př. 2.
I přes připojení příspěvkové organizace na bioplynovou stanici, bude zachováno její napojení na veřejnou síť distributora plynu, a to z důvodu snížení případného rizika výpadku dodávek tepla z důvodů poruchy nebo odstávky bioplynové stanice. Současně bude i zachováno zapojení příspěvkové organizace Domov Ždírec, do společného nákupu plynu v rámci centralizovaných veřejných zakázek.
Návrh řešení Odbor sociálních věcí doporučuje radě kraje vzít na vědomí rozhodnutí ředitelky Domova Ždírec, příspěvkové organizace, uzavřít s Petrem Dubnem smlouvu o poskytování dodávek tepla z bioplynové stanice. Z důvodu ekonomické výhodnosti a existence jediného dodavatele tepla z BPS v dané lokalitě, bude provedeno přímé zadání veřejné zakázky malého rozsahu.
Podle Čl. 7 odst. (5) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek je o rozhodnutí informována rada kraje na svém nejbližším zasedání. Odbor sociálních věcí, Krajského úřadu Kraje Vysočina, navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o připraveném záměru Domova Ždírec, příspěvkové organizace, o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu.
StanoviskaOdbor majetkový souhlasí a doporučuje realizovat stavební úpravy systému vytápění, související s přechodem na dodávku tepla od místního dodavatele, z prostředků investičního fondu organizace. Odbor majetkový poskytne potřebnou součinnost a dohled nad prováděním akce dle potřeby a vyžádání.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí ředitelky Domova Ždírec, příspěvkové organizace, o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu na poskytování dodávek tepla z bioplynové stanice a uzavření smlouvy dle materiálu RK-15-2016-37, př. 1, s Petrem Dubnem, se sídlem: Ždírec 36, 588 13 Polná, IČO: 12431354.
Odpovědnost Odbor sociálních věcí
Termín 30. 6. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz