Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-21

RK-15-2005-21.doc  RK-15-2005-21pr1.doc  RK-15-2005-21pr1upr1.doc
Číslo materiálu21
Číslo jednacíRK-15-2005-21
NázevDohoda o spolupráci s Českou centrálou cestovního ruchu - CzechTourism
Zpracoval I. Mahelová
Předkládá M. Černý
Počet příloh
Popis problémuV letech 1998 - 1999, na základě jednání v jednotlivých regionech, byly Českou centrálou cestovního ruchu - CzechTourism (dále jen "ČCCR - CzT") vymezeny tzv. turistické regiony, jako základ pro vytváření ucelené a dostatečně atraktivní turistické nabídky. Většinou nekorespondují s územněsprávním členěním státu, protože turistu spíše než administrativní hranice zajímá kompaktní území poskytující možnosti provozování specifických aktivit a ani jejich hranice nejsou striktně vymezeny, aby se lokality umístěné na okrajích těchto regionů mohly samostatně rozhodnout do jakého regionu chtějí svou nabídku zahrnout. Území Vysočiny je výjimkou, neboť turistický region Vysočina, díky společným aktivitám obcí před vznikem krajů, je totožný s územím vymezeném hranicemi kraje. Turistických regionů je celkem 15 (Praha, Okolí Prahy, Šumava, Plzeňsko, Západočeské lázně, Severozápadní Čechy, Český sever, Český ráj, Krkonoše, Východní Čechy, Vysočina, Jižní Morava, Střední Morava, Severní Morava a Slezsko), v každé byl ustanoven koordinátor cestovního ruchu.
Návrh řešení Partnerem ČCCR - CzT za Vysočinu bylo od roku 1999 sdružení Region Vysočina, od roku 2001 kraj Vysočina. Hlavním úkolem koordinátorů je zabezpečit oboustrannou komunikační vazbu s ČCCR - CzT a podílet se na sjednocování marketingové činnosti subjektů cestovního ruchu v daném regionu. Nově nyní přibývají takové činnosti jako např. realizace terénního šetření návštěvnosti regionu, kontrola činnosti turistických informačních center apod. Spolupráce turistických regionů s ČCCR - CzT je proto nyní stvrzována dohodou (příloha
č. 1 materiálu RK-15-2005-21). V případě poskytnutí finanční odměny za výše uvedené činnosti bude mezi smluvními stranami uzavírána přesně specifikovaná smlouva o dílo.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
uzavření Dohody o spolupráci dle materiálu RK-15-2005-21, př. 1.
Odpovědnost odbor regionálního rozvoje
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz