Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2016-35

RK-14-2016-35.doc
Číslo materiálu35
Číslo jednacíRK-14-2016-35
NázevSouhlas s jednáním o úvěru na pořízení techniky pro Krajskou správu a údržbu silnic Vysočiny, příspěvkovou organizaci
Zpracoval J. Boček
Předkládá H. Strnadová
Počet příloh
Popis problémuKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace předložila cestou odboru dopravy a silničního hospodářství finanční plán na rok 2016 a střednědobý plán na období 2017 - 2019. Součástí plánovaných ukazatelů v oblasti investic je také nákup nákladní techniky na údržbu komunikací v počtu 21 ks a traktorové techniky na údržbu komunikací v počtu 16 ks. K zajištění financování předpokládá KSÚSV využití investičního úvěru v částce 90 milionů Kč se splatností 2 roky. Vlastní nákup techniky a čerpání úvěru se předpokládá ve druhé polovině roku 2017.
Návrh řešení Krajská správa a údržba silnic Vysočiny, příspěvková organizace žádá zřizovatele o souhlas s jednáním o podmínkách uzavření úvěrové smlouvy na zajištění financování movitého majetku uvedeného v návrhu finančního plánu roku 2016. Příspěvková organizace může dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, v platném znění, čerpat úvěr pouze se souhlasem svého zřizovatele.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá k předloženému materiálu připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s jednáním Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace o podmínkách uzavření úvěrové smlouvy na zajištění financování nákupu movitého majetku (nákladní a traktorové techniky na údržbu komunikací);
ukládá
řediteli Krajské správy a údržby silnic Vysočiny, příspěvkové organizace předložit radě kraje ke schválení úvěrovou smlouvu na financování nákupu movitého majetku (nákladní a traktorové techniky na údržbu komunikací).
Odpovědnost odbor dopravy a silničního hospodářství
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz