Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-14-2016-06

RK-14-2016-06.doc  RK-14-2016-06pr01.doc  RK-14-2016-06pr02.doc
Číslo materiálu06
Číslo jednacíRK-14-2016-06
NázevPředsoutěžní konzultace - připomínkování, zadávacích podmínek veřejné zakázky na nákup NIS Veřejná zakázka Nákup HW a SW pro NIS nemocnic Kraje Vysočina
Zpracoval V. Kotrbová, P. Pavlinec, D. Zažímal
Předkládá P. Pavlinec
Počet příloh
Popis problémuTým Zajištění zavedení Nemocničního informačního systému (NIS) do nemocnic zřizovaných nebo zakládaných Krajem Vysočina (dále jen tým ) připravil zadávací podmínky veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina (dále jen NIS ) do stavu, kdy jsou v zadávacích podmínkách obsaženy technické požadavky nemocnic, jsou připraveny smluvní podmínky pro implementaci a servis NIS a je navržen systém hodnocení nabídek.
Vzhledem k tomu, jak složité a obsažné jsou zadávací podmínky, se jeví jako účelné využít možnosti, kterou dává zadavatelům SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2014/24/EU ze dne 26. února 2014 o zadávání veřejných zakázek a o zrušení směrnice 2004/18/ES, v čl. 40:
Předběžná tržní konzultace: Před zahájením zadávacího řízení mohou veřejní zadavatelé vést tržní konzultace s cílem připravit zadání veřejné zakázky a informovat hospodářské subjekty o svých plánech a požadavcích při zadávání veřejných zakázek.
Za tímto účelem mohou veřejní zadavatelé například vyhledat nebo přijmout poradenství od nezávislých odborníků nebo orgánů či účastníků trhu. Toto poradenství mohou využít při plánování a vedení zadávacího řízení, pokud toto poradenství nenarušuje hospodářskou soutěž a nevede k porušení zásady zákazu diskriminace a zásady transparentnosti.
Návrh zákona o zadávání veřejných zakázek přejímá podmínky takové konzultace v navrhovaném ustanovení § 33 takto:
Předběžné tržní konzultace
Zadavatel je oprávněn vést tržní konzultace s odborníky či dodavateli s cílem připravit zadávací podmínky a informovat dodavatele o svých záměrech a požadavcích, pokud to nenarušuje hospodářskou soutěž; ustanovení § 211 odst. 1 se použije obdobně.

Proto, aby nebyla narušena hospodářská soutěž, navrhuje tým zveřejnit zadávací podmínky v aplikaci Váš názor (www.vas-nazor.cz) za podmínek uvedených v materiálu
RK-14-2016-06, př. 1. Připomínkování bude probíhat formou vkládání veřejných připomínek do aplikace ze strany registrovaných uživatelů, přičemž připomínky budou stejnou cestou vypořádávány. Jiná forma komunikace zadávacích podmínek nebude možná. Proces tedy bude transparentní a přístupný všem případným uchazečům.
Pro případné uchazeče bude následně možnost zúčastnit se projednání zadávacích podmínek za krajem předem stanovených podmínek.
Podobný proces byl Krajem Vysočina s úspěchem využit již např. při zadání nadlimitní veřejné zakázky Odborný zpracovatel optimalizace dopravní obslužnosti, jednotného tarifu a technické části zadávací dokumentace pro uzavření smlouvy o veřejných službách v přepravě cestujících .
Výše popsaný proces by měl sloužit k ověření, zda zadávací podmínky a požadavky v nich obsažené jsou reálné a nejvhodnější pro danou oblast a dále by měl být omezen počet případných námitek k zadávacím podmínkám v průběhu následného zadávacího řízení.
Návrh řešení Předkladatel navrhuje Radě Kraje Vysočina souhlasit se zahájením předběžné tržní konzultace zadávacích podmínek veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina a v termínech a způsobem popsaným v materiálu
RK-14-2016-06 za podmínek stanovených v materiálu RK-14-2016-06, př. 1.
StanoviskaŘeditelé nemocnic zřizovaných Krajem Vysočina odsouhlasili předběžnou tržní konzultaci a její podmínky na jednání řídícího týmu viz materiál RK-14-2016-06, př. 2.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se zahájením předběžné tržní konzultace zadávacích podmínek veřejné zakázky Nemocniční informační systém pro nemocnice Kraje Vysočina způsobem popsaným v materiálu RK-14-2016-06 a v termínech a za podmínek stanovených v materiálu
RK-14-2016-06, př. 1.
Odpovědnost OI, OAPŘ, OZ
Termín 31. 12. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz