Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-13

RK-15-2005-13.doc  RK-15-2005-13pr1.doc  RK-15-2005-13pr2.doc
Číslo materiálu13
Číslo jednacíRK-15-2005-13
NázevStavební záměry na investiční akce: "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Pelhřimově" a "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Třebíči"
Zpracoval E. Jozífek
Předkládá P. Kolář, V. Švarcová
Počet příloh
Popis problémuV současné době jsou výjezdová stanoviště ZZS v Pelhřimově a Třebíči ve velmi špatném a nevyhovujícím stavu. Na základě všech jednání a místních šetření zástupců odboru majetkového, odboru sociálních věcí zdravotnictví a ředitele ZZS kraje Vysočina byl analyzován tento stav a konstatováno, že stávající stav předmětných výjezdových stanovišť neodpovídá standardům pro tato zařízení.
Ve schváleném rozpočtu kraje na rok 2005 je v Kapitole Nemovitý majetek, položka Investice ve zdravotnictví je zařazena akce "Územní středisko záchranné služby Jihlava, přístavba pracoviště Pelhřimov" s částkou 3 mil. Kč.
Návrh řešení Na základě analýzy bylo doporučeno řešit tento problém investiční výstavbou v areálech Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina (dále jen HZSKV) v Pelhřimově a Třebíči.
OM předkládá radě kraje stavební záměry uvedených akcí k projednání. Stavební záměry jsou obsahem materiálů RK-15-2005-13 př. 1, př.2
V případě schválení stavebních záměrů, navrhuje OM současně zahájit jednání s HZSKV o navrženém řešení umístění výjezdových stanovišť v areálech HZSKV včetně jednání o převodu potřebných pozemků na kraj Vysočinu, nebo jiném majetkoprávním řešení a současně zahájit projektové práce na obou stavebních akcích. Financování případných projektových prací předpokládá využití části prostředků v rozpočtu kraje v Kapitole nemovitý majetek, položka Investice ve zdravotnictví. Akce "Územní středisko záchranné služby Jihlava, přístavba pracoviště Pelhřimov" bude nahrazena dvěma novými akcemi: "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Pelhřimově - projektová dokumentace" a "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Třebíči - projektová dokumentace".
StanoviskaStanoviska OSVZ jsou obsažena v materiálech RK-15-2005-13, př. 1., př. 2
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
* stavební záměry "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Pelhřimově" a "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Třebíči" dle materiálů RK-15-2005-13, př. 1, př. 2;
* vyřazení akce "Územní středisko záchranné služby Jihlava, přístavba pracoviště Pelhřimov" z kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice ve zdravotnictví;
* zařazení akcí "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Pelhřimově - projektová dokumentace" a "Výjezdové stanoviště ZZS kraje Vysočina v Třebíči - projektová dokumentace" do kapitoly Nemovitý majetek, položky Investice ve zdravotnictví, a
ukládá
Pavlu Hájkovi projednat s velitelem Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina navržené řešení umístění výjezdových stanovišť v areálech HZSKV.
Odpovědnost Pavel Hájek, odbor majetkový
Termín červen 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz