Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-13-2016-46

RK-13-2016-46.doc  RK-13-2016-46pr01.doc  RK-13-2016-46pr02.doc
Číslo materiálu46
Číslo jednacíRK-13-2016-46
NázevProjektová žádost projektu Connecting Regions AT-CZ v rámci Programu spolupráce INTERREG V-A Rakousko-Česká republika
Zpracoval O. Sklenář
Předkládá I. Fryšová
Počet příloh
Popis problémuJedná se o schválení znění žádosti o podporu projektu Connecting Regions AT-CZ v rámci Programu spolupráce INTERREG V-A Rakousko - Česká republika (dále jen program), kde Kraj Vysočina bude vedoucím partnerem projektu.
Cílem projektu je podpořit aktivní, trvalou a efektivní přeshraniční spolupráci mezi veřejnými i soukromými subjekty z obou stran hranice, která zajistí účinné naplňování společných strategií, jako např. Strategie 2020, Podunajská strategie, společné přeshraniční strategie mezi Rakouskem a Českou republikou (Centrope, strategie Euroregionu Dunaj - Vltava) a strategie jednotlivých regionů.
Rada Kraje na svém jednání dne 9. 6. 2015 usnesením č. 1100/19/2015/RK rozhodla o zapojení Kraje Vysočina do projektu a uložila Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina spolupracovat s projektovými partnery na přípravě projektu a předložit Radě Kraje Vysočina projektovou žádost ke schválení. ( Rada kraje rozhoduje o zapojení Kraje Vysočina do projektu uvedeného v materiálu RK-19-2015-47, př. 1; ukládá Odboru regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina spolupracovat s projektovými partnery, tj. Jihomoravským krajem, Jihočeským krajem, zemí Horní Rakousko, Regional Managementem OÖ a NÖ Regional GmbH na přípravě projektu a předložit Radě Kraje Vysočina projektovou žádost ke schválení. ).
Zastupitelstvo kraje na svém jednání dne 10. 11. 2015 usnesením č. 0530/06/2015/ZK schválilo převod finančních prostředků na předfinancování projektu ( Zastupitelstvo kraje schvaluje převod finančních prostředků z Fondu strategických rezerv nebo z cizích zdrojů v maximální výši 5 545 000 Kč (1 euro = 27,725 Kč) na zvláštní účet kraje určený na financování projektu Connecting Regions AT-CZ s tím, že tyto finanční prostředky budou čerpány dle aktuálních potřeb projektu Connecting Regions AT-CZ ).
V předchozím programovacím období 2007-2013 bylo možné financovat tyto aktivity v rámci programu z prostředků technické pomoci. V novém programovém období 2014 - 2020 budou prostředky technické pomoci v celé své výši použity pro zajištění funkcí Řídícího a Národního orgánu, Společného sekretariátu, Certifikačního orgánu a kontrolních míst. Za tímto účelem bylo doporučeno krajům ze strany Národního orgánu a Řídícího orgánu předložit s rakouskými partnery společný projekt v rámci prioritní osy číslo 4 Udržitelné sítě a institucionální spolupráce programu. Díky projektu bude moci být hrazena většina nákladů včetně mzdových souvisejících s rolí Kraje Vysočina v rámci implementace programu. Ke stejnému projektu se připojují i kraje Jihočeský a Jihomoravský.
Kompletní projektová žádost, která musela být podána do 22. 3. 2016 přes monitorovací systém programu - eMS a na jejíž finální verzi se společně s partnery projektu do tohoto termínu intenzivně spolupracovalo, je uvedena v materiálu RK-13-2016-46, př. 1. Žádost byla podána s tím, že pokud nebude na jednání RK schválena, bude během hodnocení stažena.
Návrh řešení Odbor regionálního rozvoje Krajského úřadu Kraje Vysočina navrhuje Radě Kraje Vysočina schválit znění projektové žádosti projektu Connecting Regions AT-CZ , ve kterém bude Kraj Vysočina hlavním partnerem (Lead partnerem) a projektovými partnery kraje Jihomoravský, Jihočeský, země Horní Rakousko, Regional Management OÖ a NÖ Regional GmbH.
StanoviskaGrémium ředitele: Grémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.

Odbor ekonomický: Odbor ekonomický nemá připomínky k návrhu usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
znění projektové žádosti projektu Connecting Regions AT-CZ dle materiálu RK-13-2016-46, př. 1.
Odpovědnost ORR
Termín 30. 4. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz