Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-15-2005-10

RK-15-2005-10.doc
Číslo materiálu10
Číslo jednacíRK-15-2005-10
NázevSouhlas s rekonstrukcí schodiště, prodej části pozemku v k. ú. Klokočov
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa odbor majetkový se obrátil prostřednictvím technického dozoru investora Jiří Lukeš, bytem Lidická 503, Hradec Králové se žádostí o souhlas s rekonstrukcí schodů do budovy č.p. 87 v Klokočově stojící na pozemku st. par. č. 69 v k. ú. a obci Klokočov, který má se svojí manželkou ve společném jmění manželů. Schody do uvedené budovy leží na pozemku par. č. 420/1 - ost. plocha, silnice o výměře 16 959 m2 v témže k. ú. a obci. Vlastník budovy hodlá provést rekonstrukci, která mimo jiné spočívá ve změně umístění schodiště z kolmého směru přímo do silnice na podélné vedoucí souběžně se zdí budovy. Při této rekonstrukci bude vybudován bezbariérový přístup do budovy (jedná se o restauraci) a zřízení předzahrádky.
Pozemek par. č. 420/1 v k. ú. a obci Kolkočov je ve vlastnictví kraje Vysočina na základě zákona č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku ČR do majetku krajů, v platném znění a Rozhodnutí MDS ČR čj. 3796/01-9-KM ze dne 10. 9. 2001 a zřizovací listinou byly dány do správy příspěvkové organizace kraje s názvem Správa a údržba silnic Havlíčkův Brod.
Katastrálním úřadem pro Vysočinu, katastrální pracoviště Havlíčkův Brod je veden na listu vlastnictví č. 100 pro uvedené k. ú. a obec ve vlastnictví kraje Vysočina se správou pro Správu a údržbu silnic Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje vyslovit souhlas s rekonstrukcí schodů do budovy č.p. 87 v k. ú. a obci Klokočov za dodržení podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Havlíčkův Brod dne 30. 3. 2005. Vzhledem k tomu, že i po rekonstrukci budou nově umístěné schody zasahovat do pozemku par. č. 420/1 - ost. plocha, silnice, navrhuje OM po realizaci rekonstrukce provést geometrické zaměření schodů a dále nově budované předzahrádky, která má být též umístěna na pozemku par. č. 420/1 a část tohoto pozemku dotčeného nově vybudovanou stavbou prodat vlastníkovi budovy č.p. 87. Prodej by byl uskutečněn v souladu s článkem II. Zásad zastupitelstva kraje Vysočina pro převod nemovitého majetku ve vlastnictví kraje Vysočina přímým prodejem předem vybranému zájemci, neboť dotčené pozemky budou zastavěny stavbou ve vlastnictví žadatele.
Usnesení předpokládá vydání souhlasu s rekonstrukcí schodů vedoucích do budovy č.p. 87 na pozemku st. par. č. 69 v k. ú. a obci Klokočov a zveřejnění záměru prodat část výše uvedeného pozemku zastavěného schodištěm a předzahrádkou.
StanoviskaSpráva a údržba silnic Havlíčkův Brod vydala dne 30. 3. 2005 stanovisko, podle kterého nemá námitky k navrhovaným úpravám a stanovila podmínky, za nichž má být rekonstrukce provedeny. Dodatečně odsouhlasila i prodej části pozemku zastavěného schodištěm a předzahrádkou
Odbor dopravy a SH souhlasí s prodejem části pozemku par. č. 420/1 v k. ú. a obci Klokočov zastavěného schodištěm a předzahrádkou ve vlastnictví žadatele.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s rekonstrukcí schodiště do budovy č.p. 87 stojící na pozemku st. par. č. 96 umístěném na pozemku par. č. 420/1 a vybudováním předzahrádky na témže pozemku v k. ú. a obci Klokočov za podmínek stanovených Správou a údržbou silnic Havlíčkův Brod a
schvaluje
zveřejnění záměru prodat část pozemku par. č. 420/1 v k. ú. a obci Klokočov zastavěného nově vybudovaným schodištěm a předzahrádkou.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín duben 2005
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz