Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-10-2016-68

RK-10-2016-68.doc  RK-10-2016-68pr01.doc
Číslo materiálu68
Číslo jednacíRK-10-2016-68
NázevPředběžný projektový záměr Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Zpracoval J. Komínová
Předkládá L. Seidl
Počet příloh
Popis problémuRadě Kraje Vysočina je předkládán ke schválení předběžný projektový záměr Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace.
Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Kraje Vysočina obdržel od Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace projektovou fiši, viz RK-10-2016-68, př. 1, na projektový záměr s názvem Telčská kotlina na přelomu raného a vrcholného středověku do programu Grantové agentury České republiky. Termín pro předkládání projektových žádostí je do 30. března 2016.
Cílem projektu je zpracovat a odborně vyhodnotit archeologické památky města Telče a jejího bezprostředního okolí na přelomu raného a vrcholného středověku formou souhrnné publikace a odborných dílčích článků v recenzovaných časopisech a na konferencích. Předpokládané náklady u Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace činí
1 900 tis. Kč, přičemž budou plně hrazeny z dotačního programu.
Návrh řešení Odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu navrhuje Radě Kraje Vysočina v souladu s Pravidly Rady kraje Vysočina k projektovému řízení příspěvkových organizací ze dne 19. 7. 2011 č. 10/11 schválit předběžný projektový záměr Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace dle materiálu RK-10-2016-68, př. 1.
Z posouzení projektové fiše vyplývá, že projektový záměr odpovídá hlavnímu účelu příspěvkové organizace a veřejné prostředky na zajištění aktivit projektu budou vynakládány efektivně. Jedná se o mimořádnou možnost získání dalších finančních zdrojů. Odhadované náklady projektu vycházejí ze zkušeností s realizací a financováním obdobných akcí a aktivit.
Muzeum Vysočiny Jihlava, příspěvková organizace je zkušeným realizátorem odborných projektů, a proto se nepředpokládá vznik okolností, které by mohly mít negativní dopad na rozpočet zřizovatele.
StanoviskaGrémium ředitele souhlasí s projektovým záměrem.
Odbor ekonomický bere materiál na vědomí.
Odbor regionálního rozvoje: nemá připomínky k předkládanému projektovému záměru.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
předběžný projektový záměr Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace Telčská kotlina na přelomu raného a vrcholného středověku dle materiálu RK-10-2016-68, př. 1.
Odpovědnost odbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu; ředitel Muzea Vysočiny Jihlava, příspěvkové organizace
Termín 30. 3. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz