Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2016-27

RK-11-2016-27.doc  RK-11-2016-27pr01.pdf
Číslo materiálu27
Číslo jednacíRK-11-2016-27
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. Nové Město na Moravě
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuMěsto Nové Město na Moravě je investorem stavby Parkoviště na ul. Sportovní v Novém Městě na Moravě . V rámci této stavby má být vybudováno 56 parkovacích stání, dva přechody pro chodce a odvedení dešťových vod. Touto stavbou jsou dotčeny pozemky investora a dále i pozemky Kraje Vysočina. Vybudování stavby na pozemcích Kraje Vysočina je ošetřeno uzavřením smlouvy zakládající právo provést stavbu ze dne 1. 9. 2015 (usnesení 1464/24/2015/RK). Na základě dohody mezi městem Nové Město na Moravě a Krajem Vysočina bude část parkovacích státní realizována Krajem Vysočina. Jedná se o 10 parkovacích stání a zpevněnou plochu, označeno jako stavební objekt SO 107 - Zpevněná plocha a parkoviště u gymnázia. Stavbou, jejímž investorem bude Kraj Vysočina, je dotčen pozemek par. č. 225 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. a obci Nové Město na Moravě, jehož vlastníkem je město Nové Město na Moravě. Aby kraj mohl realizovat stavbu na cizím pozemku, je nezbytné pro vydání stavebního povolení uzavřít smlouvu, která by jej opravňovala stavět na cizím pozemku. Dle současné praxe je touto smlouvou smlouva zakládající právo provést stavbu.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi vlastníkem dotčeného pozemku a Krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu. Bez uzavření této smlouvy by kraj nezískal rozhodnutí opravňující jej realizovat tuto stavbu. Uvedená stavba je zahrnuta v příloze M1 rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2016.
Usnesení předpokládá uzavřít mezi městem Nové Město na Moravě a Krajem Vysočina smlouvu zakládající právo provést stavbu Parkoviště na ul. Sportovní v Novém Městě na Moravě - stavební objekt SO 107 - Zpevněná plocha a parkoviště u gymnázia , kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví města.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
uzavřít mezi městem Nové Město na Moravě, na straně vlastníka dotčeného pozemku a Krajem Vysočina, na straně investora stavby, smlouvu zakládající právo provést stavbu Parkoviště na ul. Sportovní v Novém Městě na Moravě - stavební objekt SO 107 - Zpevněná plocha a parkoviště u gymnázia , kterou bude dotčen pozemek par. č. 225 - ost. plocha, ost. komunikace v k.ú. a obcí Nové Město na Moravě.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 30. 4. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz