Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2016-25

RK-11-2016-25.doc
Číslo materiálu25
Číslo jednacíRK-11-2016-25
NázevInformace o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu dle Pravidel Rady Kraje Vysočina.
Zpracoval Z. Berka
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o informaci dle Pravidel Rady Kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek č. 06/14 ze dne 22. 7. 2014 (dále jen Pravidla ) o přímém zadání zakázky malého rozsahu s předpokládanou hodnotou vyšší než 200 000 Kč bez DPH.
V rámci přípravy akce Krajská knihovna Vysočiny - budova KKV je nutno, v co nejkratším možném termínu, zpracovat návrh stavby, dokumentaci pro vydání rozhodnutí o umístění stavby a zajištění vydání rozhodnutí o umístění stavby. Zpracování uvedených částí dokumentace se skládá z celé řady specifických činností a předpokladem pro jejich kvalitní plnění je vysoce odborná kvalifikace poskytovatele služeb, odpovídající zkušenosti s plněním obdobných služeb, pečlivý a odpovědný přístup k zajištění činností a striktní zpracování požadavků objednatele. Tyto předpoklady jsou nezbytné pro úspěšné a kvalitní provedení veřejné zakázky a současně pro eliminaci neoprávněných výdajů objednatele a hospodárné vynakládání finančních prostředků z veřejných rozpočtů. Objektivně zde byly dány důvody pro přímé zadání veřejné zakázky a to zejména časové. O způsobu zadání a uzavření smlouvy rozhodl v souladu s ustanovením čl. 7 odst. 5 Pravidel Ing. Libor Joukl, náměstek hejtmana pro oblast majetku, dopravy a silničního hospodářství. Dne 26. 2. 2016 rozhodl o zadání zakázky kraje malého rozsahu Krajská knihovna Vysočiny - budova KKV - projektová dokumentace a dne 2. 3. 2016 byla uzavřena smlouva o dílo s Ing. Milanem Stejskalem, se sídlem: Česká Bělá 131, 582 61 Česká Bělá, IČO: 63584719. Cena díla uvedená ve smlouvě činí 900 000 Kč (dodavatel není plátce DPH). Zadavatel, v rámci možností, ověřil před uzavřením smlouvy požadované odborné a další předpoklady dodavatele, včetně jeho referencí. Nabídnutá cena je výrazně nižší než je profesní komorou doporučená cena projektových prací a odpovídá obvyklým cenám projektových prací v regionu. Akce je kryta finančními prostředky ze schváleného rozpočtu Kraje Vysočina pro rok 2016.
Návrh řešení Odbor majetkový, po sérii předchozích jednání se zástupci města Havlíčkův Brod, i s ohledem na jejich doporučení a kladné zkušenosti, oslovil dodavatele: Ing. Milan Stejskal, Česká Bělá 131, 582 61 Česká Bělá, IČO 63584719. Oslovený dodavatel podal nabídku, která splňovala podmínky pro předložení nabídky. Rozhodnutím ze dne 26. 2. 2016 rozhodl náměstek hejtmana pro oblast majetku, dopravy a silničního hospodářství o zadání zakázky malého rozsahu Krajská knihovna Vysočiny - budova KKV - projektová dokumentace a současně byla, dne 2. 3. 2016, podepsána smlouva o dílo na realizaci této zakázky s výše uvedeným dodavatelem.
Podle Čl. 7 odst. (5) Pravidel Rady kraje Vysočina pro zadávání veřejných zakázek je o rozhodnutí informována rada kraje na svém nejbližším zasedání.
Odbor majetkový, Krajského úřadu Kraje Vysočina, navrhuje Radě Kraje Vysočina vzít na vědomí informaci o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu.
StanoviskaOdbor kultury, památkové péče a cestovního ruchu nemá připomínky k materiálu a souhlasí s navrženým usnesením.
Návrh usneseníRada kraje
bere na vědomí
rozhodnutí náměstka hejtmana pro oblast majetku, dopravy a silničního hospodářství o přímém zadání veřejné zakázky malého rozsahu Krajská knihovna Vysočiny - budova KKV - projektová dokumentace zhotoviteli: Ing. Milan Stejskal, Česká Bělá 131, 582 61 Česká Bělá, IČO 63584719.
Odpovědnost Odbor majetkový
Termín 22. 3. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz