Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-11-2016-16

RK-11-2016-16.doc  RK-11-2016-16pr01.doc
Číslo materiálu16
Číslo jednacíRK-11-2016-16
NázevSouhlas s umístěním sídla spolku
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuUsnesením 2292/37/2015/RK rada kraje vyslovila souhlas s umístěním sídla spolků, jejiž hlavní činností je podpora vzdělávání, aktivit žáků a studentů souvisejících s činností školy a spolupráce žáků, studentů a jejich rodičů s danou školou, v budovách škol zřizovaných Krajem Vysočina a se zápisem sídla těchto spolků do spolkového rejstříku s tím, že tento souhlas platí pouze za podmínky, že spolek nevykonává jinou hospodářskou činnost neuvedenou výše. Spolek nemá právo ve svém sídle umístěném v budově školy zřizované Krajem Vysočina přechovávat movité věci včetně peněz.
Na OM se nyní obrátil pobočný spolek s názvem Okresní rada Asociace školních sportovních klubů České republiky Jihlava, spolku hlavního Asociace školních sportovních klubů České republiky, z. s., zapsaného ve spolkového rejstříku, vedeném městským úřadem v Praze pod. sp. Zn. Oddíl L, vložka 3584 se žádostí o umístění sídla v budově ve vlastnictví Kraje Vysočina.
Vzhledem k tomu, že se jedná o spolek s okresní působností nikoliv jen působností vůči konkrétní škole, OM má pochybnosti, zda tento spolek splňuje podmínky výše uvedeného usnesení. Žádost o souhlas s umístěním sídla spolku do budovy ve vlastnictví Kraje Vysočina je proto předkládán Radě Kraje Vysočina k rozhodnutí.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že s umístěním sídla výše uvedeného spolku do budovy Střední školy průmyslové, technické a automobilní, se sídlem třída Legionářů 1572/3, Jihlava souhlasí jak škola, tak i odbor školství, mládeže a sportu, navrhuje OM vyslovit souhlas s umístěním sídla tohoto spolku na uvedenou adresu.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas s umístěním sídla spolku Okresní rada Asociace školních sportovních klubů České republiky Jihlava, spolku hlavního Asociace školních sportovních klubů České republiky, z. s., v budově ve vlastnictví Kraje Vysočina, č.p. 1572 na tř. Legionářů v Jihlavě.
StanoviskaOŠMS souhlasí s umístěním sídla spolku Okresní rada asociace školních sportovních klubů České republiky na adrese tř. Legionářů 1572/3, Jihlava. Uvedený spolek, dříve sdružení, působí na této škole již několik let a předsedou spolku je ředitel školy Ing. Miroslav Vítů.
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
s umístěním sídla spolku s názvem Okresní rada Asociace školních sportovních klubů České republiky Jihlava, spolku hlavního Asociace školních sportovních klubů České republiky, z.s., IČ: 45773688 v budově č.p. 1572/3 na adrese třída Legionářů, 586 01 Jihlava a se zápisem tohoto sídla spolku do spolkového rejstříku; tento souhlas platí pouze za podmínky, že spolek nevykonává jinou hospodářskou činnost s výjimkou podpory vzdělávání, aktivit žáků a studentů školských zařízení a spolupráce žáků, studentů a jejich rodičů; spolek nemá právo ve svém sídle umístěném v budově školy zřizované Krajem Vysočina přechovávat movité věci včetně peněz.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2016- 4- 15
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz