Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-05-2016-39

RK-05-2016-39.doc
Číslo materiálu39
Číslo jednacíRK-05-2016-39
NázevZajištění prezentace Kraje Vysočina na 43. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka
Zpracoval O. Kameníková, J. Merunková
Předkládá E. Horná
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší informace o účasti Kraje Vysočina na mezinárodní výstavě Země živitelka.
Mezinárodní výstava Země živitelka - 43. ročník se bude konat ve dnech 25. 8. - 30. 8. 2016 v Českých Budějovicích. Tato výstava je zaměřena na obnovu a rozvoj venkova, rostlinnou a živočišnou výrobu, zemědělskou techniku, potravinářskou výrobu, lesní a vodní hospodářství, zahradnictví a pěstitelství, služby pro zemědělství a ostatní činnosti související s problematikou venkova.
Návrh řešení Po zkušenostech z prezentace kraje v minulých letech navrhuje odbor životního prostředí a zemědělství vlastní expozici při prezentaci Kraje Vysočina na 43. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích. Tato výstava bude probíhat v období od 25. 8. do 30. 8. 2016 v areálu Výstaviště České Budějovice a.s. Kraj Vysočina tak jako v minulých letech osloví partnery z oblasti agrárního sektoru ke spolupráci na realizaci této akce.
Na předešlých ročnících byla prezentace Kraje Vysočina spojena s prezentací potravin z regionu, navrhujeme, tak jako v minulých letech, zajištění prezentace Kraje Vysočina samostatným stánkem a doprovodným programem, který bude zaměřen především na prezentaci potravin z regionu. Kraj Vysočina se bude dále prezentovat propagačními materiály. Finanční prostředky na tuto akci jsou zajištěny v Rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2016. V kapitole Zemědělství, § 1019 Ostatní zemědělská a potravinářská činnost a rozvoj je na účast na výstavu Země živitelka navrhována částka 150 000 Kč, grafický návrh expozice a jeho realizace bude hrazena z kapitoly Zastupitelstvo, kde je pro tyto účely rozpočtována částka 80 000. Kč. Pro pozvání k účasti na výstavu Země živitelka bude možné využít pozvánku, kterou připraví odbor životního prostředí a zemědělství.
StanoviskaOdbor sekretariátu hejtmana souhlasí s navrhovaným řešením a podporuje prezentaci Kraje Vysočina na Mezinárodní výstavě Země živitelka.

Ekonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
ukládá
odboru životního prostředí a zemědělství zajistit prezentaci Kraje Vysočina na 43. ročníku mezinárodní výstavy Země živitelka v Českých Budějovicích.
Odpovědnost odbor životního prostředí a zemědělství, odbor sekretariátu hejtmana
Termín 2. 9. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz