Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-04-2016-32

RK-04-2016-32.doc  RK-04-2016-32pr01.pdf
Číslo materiálu32
Číslo jednacíRK-04-2016-32
NázevUzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti - k.ú. Havlíčkův Brod
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuPředkládaný materiál řeší uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti na pozemek určený k uložení inženýrských sítí pro stavbu Domov pro seniory Havlíčkův Brod - demolice pavilonu 10 - příprava území pro přístavbu.
Usnesením 2046/34/2015/RK rozhodla rada kraje uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně investora a městem Havlíčkův Brod, na straně vlastníka dotčeného pozemku smlouvu zakládající právo provést výše uvedenou stavbu na pozemku par. č. 778/85 - trvalý travní porost v k.ú. Havlíčkův Brod. Smlouva byla uzavřena dne 3. 12. 2015.
Ačkoli smlouva byla určena pro uložení inženýrských sítí, požaduje Město Havlíčkův Brod ještě uzavřít před zahájením prací smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení věcného břemene. Smlouvou bude řešeno uložení přeložek vedení elektro (NN, VN, VO) a reservních chrániček do pozemku par. č. 778/85 v k. ú. a obci Havlíčkův Brod.
Návrh řešení Vzhledem k tomu, že uzavření smlouvy o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti požaduje město Havlíčkův Brod jako podmínku před zahájením prací, navrhuje OM doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a městem Havlíčkův Brod výše uvedenou smlouvu. Smlouva bude uzavírána jako bezúplatná.
Smlouva není předkládána, jedná se o standardní typ smlouvy.
Usnesení předpokládá doporučit zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a městem Havlíčkův Brod smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti na uložení přeložek vedení elektro a reservních chrániček do pozemku par. č. 778/85 - trvalý travní porost v k. ú. a obci Havlíčkův Brod.
StanoviskaStanoviska nebyla vyžádána.
Návrh usneseníRada kraje
doporučuje
zastupitelstvu kraje rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina jako budoucím oprávněným a městem Havlíčkův Brod jako budoucím povinným smlouvu o budoucí smlouvě o zřízení služebnosti na uložení přeložek vedení elektro VN, NN a VO a reservních chrániček překládaných a budovaných v rámci stavby Domov pro seniory Havlíčkův Brod - demolice pavilonu 10 - příprava území pro přístavbu do pozemku par. č. 778/85 - trvalý travní porost v k. ú. a obci Havlíčkův Brod, a to bezúplatně.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 2. 2. 2016
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz