Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-37-2015-31

RK-37-2015-31.doc  RK-37-2015-31pr01.pdf
Číslo materiálu31
Číslo jednacíRK-37-2015-31
NázevUzavření smlouvy zakládající právo provést stavbu - k. ú. Vepřová
Zpracoval J. Mrázková
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuNa OM se obrátila obec Vepřová se žádostí u možnost rekonstrukce chodníků vybudovaných na pozemku par. č. 1791/1 v k. ú. Vepřová. Uvedený pozemek je ve vlastnictví Kraje Vysočina a k hospodaření byl předán Krajské správě a údržbě silnic Vysočiny. Obec předložila projektovou dokumentaci k územnímu řízení a stavebnímu povolení na výše uvedenou stavbu KSUSV, které s ní vyjádřila souhlas.
Vzhledem k tomu, že jsou stávající chodníky umístěny na pozemku, jehož vlastník je odlišný od vlastníka chodníků, je nezbytné získat právo provést stavbu na cizím pozemku. Podle současné praxe je toto právo získáváno uzavřením smlouvy zakládající právo provést stavbu.
Návrh řešení OM navrhuje uzavřít mezi Krajem Vysočina, na straně vlastníka dotčeného pozemku a obcí Vepřová, na straně investora stavby, smlouvu zakládající právo provést stavbu. Po realizaci stavby obec nechá vyhotovit geometrický plán na zaměření stavby a požádá o majetkoprávní vypořádání zastavěného pozemku.
Usnesení předpokládá vyslovit souhlas se zamýšlenou stavbou a rozhodnout uzavřít mezi Krajem Vysočina a obcí Vepřová smlouvu zakládající právo provést stavbu, kterou bude dotčen pozemek ve vlastnictví Kraje Vysočina.
StanoviskaKrajská správa a údržba silnic Vysočiny, cestmistrovství Žďár nad Sázavou vyslovila souhlas s projektovou dokumentací k územnímu a stavebnímu řízení na stavbu Rekonstrukce chodníku pro obec Vepřová .
Návrh usneseníRada kraje
souhlasí
se stavbou Rekonstrukce chodníku pro obec Vepřová , kterou bude dotčen pozemek par. č. 1791/1 - ost. plocha, silnice v k.ú. a obci Vepřová;
rozhoduje
uzavřít mezi Krajem Vysočina na straně vlastníka pozemku a obcí Vepřová na straně stavebníka smlouvu zakládající obci Vepřová právo provést stavbu Rekonstrukce chodníku pro obec Vepřová , kterou bude dotčen pozemek par. č. 1791/1 - ost. plocha, silnice v k. ú. a obci Vepřová.
Odpovědnost odbor majetkový
Termín 31. 12. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz