Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-35-2015-87

RK-35-2015-87.doc  RK-35-2015-87pr01.pdf
Číslo materiálu87
Číslo jednacíRK-35-2015-87
NázevNávrh na zařazení nové akce VOŠ, OA a SOUT Chotěboř - oprava inženýrských sítí U sv. Jána do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1
Zpracoval R. Janů
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce do rozpočtu kraje pro rok 2015, kapitoly Nemovitý majetek.
VOŠ, OA a SOUT Chotěboř (dále jen škola) má v hospodaření m. j. i objekt v ulici U sv. Jána v Havlíčkově Brodě, kde je odloučené pracoviště odborného výcviku. Jedná se o pozemek par. č. st. 1898/2 jehož součástí je stavba - budova občanské vybavenosti č. p. 3612. Tato nemovitost je ve vlastnictví Kraje Vysočina. Budova je umístěna v areálu bývalého státního podniku Zetor, nyní je vlastníkem areálu Zetor Havlíčkův Brod, a.s., Trnkova 2781/111, Líšeň, 62800 Brno. Zaplocený pozemek kolem budovy ve vlastnictví kraje užívá škola na základě nájemní smlouvy. Existuje i smlouva o poskytování služeb - zásobování el. energií a pitnou vodou z areálu Zetor.
Po převzetí Krajem Vysočina byl objekt stavebně oddělen, bylo opraveno hygienické zařízení, vnitřní rozvody a okna, provedeno zateplení stropu a vybudována plynová kotelna. Vlastník areálu ústně sdělil zástupcům školy a dalším nájemníkům v areálu, že nájemní vztahy budou ukončeny. Odbor majetkový začal ihned prověřovat situaci a hlesat řešení k zajištění provozu odloučeného pracoviště.
Prověření vede k potřebě nové vodovodní přípojky včetně úhrady podílu na přípojném vodovodním řadu, úpravě elektrické přípojky a odkupu přilehlého pozemku nezbytného k činnosti pracoviště školy.
Návrh řešení OM navrhuje zařadit do rozpočtu kraje - kapitoly Nemovitý majetek, příloha M1 -Školství novou akci VOŠ, OA a SOUT Chotěboř - oprava inženýrských sítí U sv. Jána . Finanční krytí OM navrhuje zajistit změnou rozpisu rozpočtu v rámci přílohy M1.
Dále OM navrhuje zahájit jednání se společností Zetor Havlíčkův Brod, a.s. o možnosti a podmínkách odkoupení části pozemku par. č. 1817/1 v k. ú. Havlíčkův Brod přiléhajícího k budově č. p. 3612 v rozsahu stávajícího oplocení.
Tyto navrhované kroky jsou předpokladem pro zajištění budoucího oddělení budovy od areálu z hlediska části inženýrských sítí a k získání vlastnických práv k pozemku kolem budovy ve vlastnictví kraje.
StanoviskaOdbor ekonomický nemá připomínky.

OŠMS souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
* zařadit novou akci VOŠ, OA a SOUT Chotěboř - oprava inženýrských sítí U sv. Jána do rozpočtu kraje, kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství;
* zahájit jednání se společností Zetor Havlíčkův Brod, a.s., Trnkova 2781/111, Líšeň, 62800 Brno o možnosti a podmínkách odkoupení části pozemku par. č. 1817/1 v k. ú. Havlíčkův Brod přiléhajícího k budově č. p. 3612 v rozsahu stávajícího oplocení.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 24. 11. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz