Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-29-2015-12

RK-29-2015-12.doc
Číslo materiálu12
Číslo jednacíRK-29-2015-12
NázevNávrh na zařazení nové akce Gymnázium Třebíč - havárie, oprava podlah do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství
Zpracoval P. Čermák
Předkládá P. Kolář
Počet příloh
Popis problémuJedná se o návrh na zařazení nové akce, řešící havárii podlah Gymnázia Třebíč. V dřevěných vodorovných konstrukcích budovy školy byla zjištěna destrukce dřeva, způsobená hnilobou dřevokazné houby dřevomorky domácí - Serpula lacrymans (Wulf. ex. Fr.) Schroet, která byla v místech destrukce živá a aktivní. Dále byl zjištěn požer dřevokazného hmyzu. Vlivem stáří budovy současně došlo k průhybu části vodorovných konstrukcí, popraskání podlah a vzniku nebezpečných nerovností v ploše jednotlivých podlah nebo jejich částí. Vznikl havarijní stav, který musí být neprodleně řešen opravou nejvíce poškozených podlah učeben a chodeb objektu Gymnázia Třebíč.
Návrh řešení Odbor majetkový navrhuje zařadit novou akci Gymnázium Třebíč - havárie, oprava podlah do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství a zajistit opravu prostřednictvím odborné firmy. Akce bude finančně kryta změnou rozpisu rozpočtu, v rámci akcí uvedených v kapitole Nemovitý majetek, příloze M1 - Školství. Realizací opravy bude odstraněn havarijní stav a zmezeno dalšímu šíření destrukce dřevěných konstrukcí.
StanoviskaEkonomický odbor nemá připomínky.
Návrh usneseníRada kraje
rozhoduje
zařadit novou akci Gymnázium Třebíč - havárie, oprava podlah do kapitoly Nemovitý majetek, přílohy M1 - Školství.
Odpovědnost odbor majetkový, odbor ekonomický
Termín 9. 10. 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz