Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Kraj Vysočina - oficiální internetové stránky Kraje Vysočina
Systém informací samosprávy


Detail materiálu pro radu čj. RK-28-2015-17

RK-28-2015-17.doc
Číslo materiálu17
Číslo jednacíRK-28-2015-17
NázevNávrh na provedení rozpočtového opatření na kapitole Krajský úřad - dotace na volby do zastupitelstev obcí
Zpracoval J. Kopecká
Předkládá A. Krištofová
Počet příloh
Popis problémuMateriál řeší zvýšení příjmů a výdajů rozpočtu kraje o účelovou dotaci z Ministerstva financí ve výši 15 tis. Kč, určenou na činnost krajského úřadu v souvislosti s volbami do zastupitelstev obcí.
Na základě žádosti Ministerstva vnitra bylo rozhodnuto Ministerstvem financí poskytnout neinvestiční účelovou dotaci na zajištění výdajů vzniklých kraji, dotčeným obcím s pověřeným obecním úřadem a obcím na území Kraje Vysočina v souvislosti s konáním voleb do zastupitelstev obcí, vyhlášených ministrem vnitra na den 26. září 2015. Pro Kraj Vysočina byly uvolněny prostředky v celkové výši 65 tis. Kč (obec Fryšava pod Žákovou horou a obec Ovesná Lhota), z toho 15 tis. Kč je určeno na činnost krajského úřadu.
Návrh řešení Ekonomický odbor navrhuje radě kraje schválit rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů a výdajů rozpočtu Kraje Vysočina na rok 2015 o účelovou neinvestiční dotaci z Ministerstva financí ve výši 15 tis. Kč na úhradu výdajů vzniklých kraji v souvislosti s konáním voleb do zastupitelstev obcí.
StanoviskaOddělení řízení lidských zdrojů souhlasí s návrhem usnesení.
Oddělení hospodářské správy souhlasí s návrhem usnesení.
Návrh usneseníRada kraje
schvaluje
rozpočtové opatření spočívající ve zvýšení příjmů (položka 4111 Neinvestiční přijaté transfery z všeobecné pokladní správy státního rozpočtu) a výdajů (kapitola Krajský úřad, § 6115 Volby do zastupitelstev územních samosprávních celků) rozpočtu kraje o neinvestiční účelovou dotaci z Ministerstva financí ve výši 15 tis. Kč na krytí výdajů vzniklých Kraji Vysočina v souvislosti s konáním voleb do zastupitelstev obcí.
Odpovědnost odbor ekonomický, oddělení řízení lidských zdrojů, oddělení hospodářské správy
Termín září 2015
zpět
Krajský úřad Kraje Vysočina, Žižkova 57, 587 33  Jihlava © 2004 webmaster@kr-vysocina.cz